HAYATI BOYUNCA 1.5 MİLYON SİGARA İÇTİ

HAYATI BOYUNCA 1.5 MİLYON SİGARA İÇTİ

İngiltere'nin en yaşlı insanlarından biri olan 107 yaşındaki Muriel Froomberg, uzun yaşamak için 102 yaşında sigarayı bıraktı.

08 Şubat 2016 - 17:10

Kuzey Londra'nın Willesden bölgesinde yaşayan yaşlı kadın geçtiğimiz pazartesi günü 107.doğum gününü sade bir şekilde kutladı. Saçını ve manikürünü bir berberde yaptıran Muriel Froomberg, daha sonra da öğle yemeğiyle yeni yaşına girdi.

1909 YILINDA DOĞDU

Bir Yahudi ailesinin çocuğu olarak 1909'da Londra'da doğan Froomberg'in üç çocuğu, beş torunu, 12 torununun çocuğu ve üç de torununun torununa sahip.

1 MİLYON 300 BİN ADET SİGARA İÇTİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Sigaraya 16 yaşında başlayan ve 102 yaşına kadar bu alışkanlığını sürdüren yaşlı kadının, bırakana kadar 1 milyon 300 bin adet sigara içtiği tahmin ediliyor. Gelini (81) Barbara Floomberg, gizli yerlere sakladığı 800 kadar sigarası bulunduğuna inandıklarını, onları atmasını istediklerinde "Belli olmaz, ileride onlara yeniden ihtiyacım olabilir." karşılığını aldıklarını söyledi.

SAĞLIKLI YEMEKLER BÜYÜK ETKEN

Haftada bir şişe viskisini içen 107 yaşındaki kadının, her gün tekerlekli sandalyesi ile Regents Park'a sincapları görmeye ve temiz hava almaya gittiği de yakınlarınca anlatılıyor. Bakıcısı Eva Dziedic'e göre ise onun uzun yaşamında sağlıklı yemekler önemli etken görünüyor. Hergün tavuk çorbası ve kuşkonmazın onun için keyif verici tatlar olduğunu söyleyen bakıcı Dizedic, yemek arası atıştırmaları sevmediğini, ancak küçük bir parça çikolata yediğini belirtti. Muriel Froomberg, 100.yaşına bastığından beri kendisine doğum günü kartları gönderen Kraliçe için de "O, çok güzel bir insan gibi görünüyor" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x