Bunların adı olamaz böyle bir rezalet görülmedi

Bunların adı olamaz böyle bir rezalet görülmedi

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, otoyol kenarındaki toprak yol üzerinde araç içerisinde başından tabancayla vurulmuş halde bulunan 50 yaşındaki Atalay Çimen'in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

27 Ocak 2016 - 17:33

Polisin titiz çalışması sonucu olayla ilgili gözaltına alınan 12 kişiden 4'ü tutuklandı. İstanbul'da yakalanan katil zanlısı Ş.O.'nun, cesetle cinayetin ortaya çıkmaması için bir süre kentin farklı yerlerine gittiği, daha sonra da aracı yol kenarına terk ettiği öğrenildi.

TOKİ konutları mevkiinde geçen 18 Ocak'ta devriye görevi yapan polisler, otoyol kenarındaki toprak yol üzerinde araç içerisinde bir kişinin hareketsiz yattığını fark etti. Savcının alınan izinle kapısı kilitli olan hafif ticari aracın camı kırıldı ve sağ arka koltukta oturan kişinin hayatını kaybettiği, başından tabancayla vurulduğu belirlendi. Otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan kişinin Karabağlar'daki sanayi sitesinde işyeri bulunan oto boyacısı Atalay Çimen olduğu saptandı.

ÇEVRESİ MERCEK ALTINA ALINDI

Çevresinde sevilen bir kişi olan Çimen'in kimseyle husumetinin bulunmadığı yönünde bilgi alan polis, cesedin bulunduğu hafif ticari aracın da Çimen'e ait olmadığını tespit etti. Çimen'in binerken güvenlik kamerasınca da görüntülendiği hafif ticari aracın ruhsat sahibini bulan polis, bir süredir hasarlı araçları tamir edip satarak geçimini sağlayan 30 yaşındaki Ş.O.'nun kullandığını belirledi. İzmir'deki adresinde bulunamayan Ş.O.'nun olay günü görüştüğü kişileri takibe alan polis, cinayeti aydınlattı. Olayla ilgili Ş.O. İstanbul'da, olay sırasında araçta bulunan, Ş.O.'nun ailesine ait takside şoförlük yapan ve geçen ağustos ayında cezaevinden çıkan A.E. (28), Ş.O.'nun amcasının oğlu İ.O. (30), olayla bağlantılarının bulunduğu düşünülen Ş.O.'nun eniştesi A.T. (39), diğer zanlılar Ç.İ. (40), S.G. (35), S.G. (31), Ö.F.Y. (32), R.H. (27), S.B. (31), E.K. (50) ve E.G. (40) ise İzmir'de gözaltına alındı.

İŞYERİNİN YAKININDA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Katil zanlısı Ş.O.'nun olay günü, önce A.E. ile buluştuğu, ardından kendisinden alacaklı olan amcasının oğlu İ.O.'ya parasını vereceğini söyleyip aracı alarak, saat 14.00 sıralarında Atalay Çimen'in işyerine gittikleri, Ş.O.'nun borcunu ödeyeceğini söyleyerek Atalay Çimen'in de araca binmesini sağladığı, 15 dakika sonra da işyerinin yakınında kurusıkıdan dönüştürülme tabancayla başına ateş ederek öldürdüğü belirlendi. Cinayetin ortaya çıkmaması için Ş.O.'nun kullandığı hafif ticari araçla bir süre kentin farklı noktalarına gittiği, yakınlarıyla görüşüp sahte kimlik temin etmek istediği, ayrıca cinayeti üstlenmesi için A.E.'yi ikna etmeye çalıştığı ve olayda kullanılan tabancayla boş bir arazide ona da ateş ettirip elinde barut izi olmasını sağladığı, ardından da aracı akşam saatlerinde TOKİ konutları yakınlarına terk ettiği anlaşıldı.

YÜKLÜ MİKTARDA BORCU VARMIŞ

Olayın ardından Ş.O.'nun İstanbul'a kaçtığı, cinayeti üstlenmesi için ikna ettiğini düşündüğü A.E.'nin ise bunu yapmayıp bir otelde saklandığı saptandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından sorgulanan A.E.'nin, olay günü Ş.O.'nun kendisinden cinayeti işlemesini isteğini, ancak bunu kabul etmeyince kendisinin vurduğunu, sonrasında da üstlenmesini istediğini, bunu da yapmadığını söylediği öğrenildi. A.E.'nin ayrıca, Ş.O.'nun kendisine "Çok borcum var. Cinayet işlediğimi duyarlarsa kimse benden borcunu isteyemez. Atalay bana kredi çekecekti, sözünde durmadı" dediğini söylediği de belirtildi. Yine A.E.'nin, Ş.O.'nun Atalay Çimen'den 130 bin TL aldığını, çevresindeki kişilere faizle borç para verdiğini ancak bu paraları geri alamayınca da piyasaya borçlandığını anlattığını da söylediği öğrenildi.

ŞÜPHELİLERDEN 4'Ü TUTUKLANDI

Gözaltındaki şüphelilerden S.G., S.G. ve Ö.F.Y. ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İstanbul'daki bir markette telefon görüşmesi yaparken yakalanan Ş.O. ile Basmane'deki otelde yakalanan A.E. "tasarlayarak adam öldürmek", şüphelilerden A.T. ile Ç.İ., "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", diğer şüpheliler İ.O., R.H., S.B., E.K. ve E.G. ise "suçluyu kayırma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İ.O. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hakim karşısına çıkan Ş.O., A.E., A.T. ve Ç.İ. tutuklandı, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x