DJ Hüseyin Karadayı:

DJ Hüseyin Karadayı:

Türkiye ve Avrupa’da tarzı ve yarattığı farklı sound’uyla beğenileri üzerine toplayan DJ - Prodüktör Hüseyin Karadayı, yorumcu Betül Demir'le birlikte Sezen Aksu’nun ‘Karaağaç’ şarkısına yeni bir versiyon ekledi...

27 Ocak 2016 - 10:47

Hüseyin Karadayı'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Eski şarkıların yeni versiyonlarını yapıyorsunuz. Bu şarkıları neye göre seçiyorsunuz?


Eski şarkılar diye sandıkta çürümeye mi bırakılmalı ya da unutulmalı mı diye düşünmek ne kadar haksızlık olur. 1975 ile 1990 arası bestelenmiş ve söz yazılmış Türkçe pop tarihimizin omurgası eserlerimiz var. Bunların aralarında benim çok sevdiğim ve kenara ayırdıklarımı günümüz ışık hızı ve teknoloji çağına göre yeniden tasarlamak keyif aldığım şeylerin başında geliyor.

Betül Demir ile ‘Karaağaç’ şarkısına farklı bir yorum getirdiniz. Nasıl bir araya geldiniz?

2009 yılında çıkan albümümde Betül ile birlikte ‘Geri Dön’ şarkısını yorumlamıştık. Çok ciddi talep görmüştü ve ardından gelen bu tarz işlerin ilham ve esinlenme kaynağı oldu. 5 sene aradan sonra ‘Neden olmasın’ dedik. Zaten beraber müzik yapmayı çok özlemiştik ve ‘Karaağaç’ eserini teklif ettiğimde hemen stüdyoya girdik. İşimizi eksiksiz yapmaya gayret ettik.

SEKTÖRDE BİR TARZIM VAR

Birçok ünlü şarkıcıyla çalıştınız. Yeniden birlikte çalışmayı istediğiniz isimler var mı?


Başarı olduğu zaman ve işinizi profesyonelce yapıyorsanız herkesle çalışabilirsiniz. Yalnız tarz ve marka duruşunuz önemli. Bu kavramları kapsayan herkesle çalışabilirim.

Hem DJ hem de prodüktör olarak, sizi diğer projelerden ve DJ’lerden ayıran en belirgin özellikler nelerdir?

Bu algıyı sağlamak kolay olmadı. Hele ki müzik tarzı fazla yelpaze barındırmadığı için pek kolay olmadı ama ülkemizin müzik sektöründe kendime ait bir yerim ve tarzım olduğunu düşünüyorum.

DJ’lik yapabilmek için hangi özelliklere sahip olmak gerek?

Eskiden 20 yıl önce pikap kullanabilmeniz gerekiyordu. Bu da herkesin yapabileceği bir mesele değildi. İğneyi ayarlamak pilağı düzgün oturtmak ve geçiş yapmak çok meşakatlı bir işti. DJ’lik yapabileceğiniz mekânlar sayılı ve DJ’lerin arasında yer bulmak zordu. Ama günümüzde otomatik geçiş yapan teknoloji mevcut ve maalesef magazin artı popülariteyle de DJ’lik yapabiliyorsunuz. Ama mesleğin özünde çok iyi bir kulağa sahip olmanız gerekiyor (gülüyor). Ritim kabiliyeti, müzik bilgisi, teknik bilgi, hazırladığınız albüm ve hit şarkılar, kliplerinizde ve canlı performanslardaki görüntünüz çok önemli özellikler.

ÖZEL HAYATIMI EŞİME AYIRDIM

Türkiye’de elektronik ve dans müziği sizce nasıl bir gelişme kaydediyor?


Yurtdışına yetişebilmemiz için çok daha fazla ivme kazanması gerekir.

Albüm yapmaya ara verdiğiniz bir dönem oldu. Özel bir nedeni var mıydı?

2013’de evlendim. 23 sene çalışan biri olarak birazda hakkım olan özel hayatımı eşime ayırdım. Doğru insanı bulduğunuzda ona vakit ayırmanız gerekir (gülüyor).

Eşiniz Gizem Karadayı ile aynı projede yer almak ister misiniz? Böyle teklifler alıyor musunuz?

Kendisine bir röportajda ‘Voleybolcu olmasaydınız hangi mesleği yapardınız?’ sorusuna DJ’lik diye cevap vermiş. Çok iyi bir müzik dinleyicisi ve çok güzel dans ediyor ama şimdilik böyle bir şey düşünmüyoruz.

BABA OLMAYI İSTİYORUM

Baba olmayı istiyor musunuz?


Evlendikten sonra düşünmeye başladım. İnşallah nasip olursa istiyorum (gülüyor).

Son dönemdeki albümleri nasıl buluyorsunuz?

Eskiden yurtdışındaki sanatçı ve müziklere çok talep vardı ama şimdi yapılan bazı işler kaliteli ve bu talebi kırdı. Türkçe pop listelerindeki bazı şarkılar hoşuma gidiyor ve remix yapıyorum.

Yakın zamanda yeni bir proje var mı?

Belki televizyonda olabilir ama çok yakın zamanda yeni bir single ile kariyerime devam edeceğim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x