Yürekler yine yandı: 5 şehit

Yürekler yine yandı: 5 şehit

Sur’da PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, 5 asker keskin nişancı ateşiyle şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

02 Şubat 2016 - 08:36

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün teröristlerle çatışmaya giren 5 asker, keskin nişancı tüfeği Kanas’la şehit edildi. 7 güvenlik görevlisi de yaralandı. Şehit askerlerin Jandarma Üsteğmen Recep Erdoğan (26), Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca (36), Uzman Çavuş Bekir Şimşek (26) ve Jandarma Uzman Çavuş Sercan Bulak (27), Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık’ta başlayan operasyonlar devam ederken, dün sabah saatlerinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada 3 asker ve 2 polis yaralandı. Askeri Hastane’ye kaldırılan 2 asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Devam eden operasyonda 3 asker ve 1 polisin daha yaralandığı öğrenildi. Yaralı askerlerden 3’ü de şehit düştü. Böylece şehit sayısı 5’e yükselirken, 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.





‘Sana kurşun işler miydi?’

Şehitlerden birinin Jandarma Üsteğmen Recep Erdoğan olduğu açıklandı. Şehit Erdoğan’ın Gümüşhane Hasköy’deki ailesine acı haberi Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz verdi. Evladının şehit olduğunu öğrenen baba Erdoğan, “Sana kurşun işler miydi oğlum” dedi. Şehit üsteğmenin, yaklaşık bir ay önce tatil için köyüne geldiği, Şanlıurfa’dan geçici görevle Sur ilçesine gittiği, jandarma özel harekat tim komutanı olduğu öğrenildi. Şehidin annesinin Malatya’da öğretmenlik yapan kızının yanında bulunduğu, Erdoğan’ın bekar ve 5 kardeşi olduğu belirtildi.

Yozgat’ta çifte şehit acısı

Şehitlerden ikisinin de Yozgatlı olduğu öğrenildi. Sorgun ilçesinden Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca ile Aydıncık ilçesinden Uzman Çavuş Bekir Şimşek’in baba ocaklarına ateş düştü. 11 yıllık evli olan, 2 çocuk babası Atmaca’ın acı haberi, Sorgun’un Aşağıcumafakılı Köyü’nde oturan baba ocağına ulaştı.

Astsubay Nusret Atmaca’nın şehit olduğu haberini, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım köye gelerek, çiftçilik yapan baba Osman Atmaca’ya bildirdi. Acı haberi alan yakınları şehit Atmaca’nın evine akın etti.

2 çocuğu yetim kaldı

Sorgun İlçe Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar nedeniyle kapalı olan yolları açıp, kumlama çalışması yaparken, şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Amcası İrfan Atmaca, şehidin 7 yaşında bir oğlu, 5 yaşında da bir kızı olduğunu belirterek, “Şehidimiz 19 yıldır görev yapıyordu. En son bir hafta önce telefonla görüştük. ‘İyiyim’ dedi bana. ‘Silopi’yi temizledik, şimdi nereye gideceğiz bilmiyorum’ dedi. Asıl görev yeri Urfa’daydı” diye konuştu. Şehidin, Nihal Atmaca ile 11 yıllık evli olduğu, 7 yaşında Osman Kürşat ile 5 yaşında Ülkü Nisa adlı 2 çocukları olduğu öğrenildi.

Uzman Çavuş Bekir Şimşek’in (25) ailesine acı haberi İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak verdi. Şehidin baba evine ve mahalle girişine Türk bayrakları asıldı. Şehidin ağabeyi Adem Şimşek, kardeşinin 6 ay önce uzman erbaş olduğunu belirterek “En son 2 gün önce görüşmüştük. ‘Sur’a geldik, operasyonlara çıkıyoruz’ dedi. Biz 8 kardeşiz, şimdi çağırsınlar hepimiz de cepheye gitmeye hazırız” diye konuştu.

‘Kürtler bizim kardeşimiz’

Şehidin amcası Seyfettin Şimşek de 1 hafta önce telefonla görüştükleri yeğenine “Yozgat’a geldiğinde kendisini evlendireceği sözü verdiğini” aktardı. Seyfettin Şimşek, şehidin babasının 16 yıl önce vefat ettiğini belirterek “Bekir’e ‘babam yok, kimsesizim deme’ dedim. ‘Ben de senin baban sayılırım’ dedim. Kürtler bizim kardeşimizdir. Benden hiçbir farkı yok onların. Kürt kardeşlerim için canımı veririm” dedi.

2 ay önce baba olmuş

Sur’da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sercan Bulak’ın (27) Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. İki oğlundan büyüğünü şehit veren Fadime ve Yaşar Bulak çifti acı haberle gözyaşlarını tutamadı. Eşi Meryem ile bir yıl önce evlenen şehit Uzman Çavuş Sercan Bulak’ın Miray adında 2 aylık bir kız çocuğu bulunduğu öğrenildi. Uzman Çavuş Sercan Bulak’ın Kayseri’de görev yaptığı, gecici görevle Diyarbakır’a gönderildiği öğrenildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x