Gençler barış için meydan okuyor

Gençler barış için meydan okuyor

Daha önce ALS hastalığı için kullanılan ‘meydan okuma’ yöntemi, şimdi gençlerin önderliğinde Kıbrıs barışı için kullanılacak. İki taraftan genç katılımcılar 2016’da Ada’da neden barış istediklerini videolar ile anlatıyor

01 Şubat 2016 - 11:04

Bir dönem ALS hastalığı için farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan meydan okuma, Kıbrıs’a da barış için başlatıldı. Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerin başlattığı, “CyprusPeaceChallenge” kampanyası dikkatleri çekmeye başladı. “Kıbrıs’ta barış için meydan okuyan” gençler, çektikleri videolarla Ada’da 2016 yılında barış özlemlerini dile getiriyor.

Zincir şöyle işliyor, bir Türk barış isteğini yaklaşık bir dakikaya sığdırıyor ve sosyal medyaya yüklüyor. Ardından da bir Rum arkadaşına ‘barış için meydan okuyor’. Aynı durum Rum gençler için de geçerli. ‘CyprusPeaceChallenge’ hareketini, Kuzey’den Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın partisi TDP, Güney’den ise Rum lider Nikos Anastasiadis’in partisi DİSİ gençleri başlattı. Önümüzdeki günlerde Kıbrıslı liderlerin de bir video ile birbirlerine meydan okuması bekleniyor.

‘Ön yargılar kırılacak’

Milliyet’e konuşan TDP’li Redif Ekinci, “Barışa olan arzumuz nedeniyle böyle bir kampanya başlattık. Amacımız gençleri barış için hareketlendirme” dedi.

Ekinci şöyle devam etti; “Kampanyaya hem Kıbrıslı Türk hem Kıbrıslı Rum toplumundan gençler yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgi iki toplum arasındaki önyargıları kıracak ve yakın gelecekte ümit ettiğimiz referandumda bunun meyvelerini toplayıp barışa giden yolda istikrarlı bir gelecek kuracağız.”

TDP Örgüt Genel Sekreteri Armağan Aktan da ilk paylaştığı videoda, DİSİ’nin gençlik kolları NEDISY’den Michael Foulias’a meydan okudu ve “Barışı bulmalıyız” şeklinde çağrıda bulundu.

Aktan, “Kıbrıs’ta barışı neden istediğimizi özgürce söyleyelim diyerek bu yola çıktık. Barış özlemini adaya yaymak istiyoruz” dedi. DİSİ’nin gençlik kolları NEDISY’den Michael Foulias da, Aktan’ın meydan okumasına, “2016’da bir çözüme ulaşabiliriz. Birlikte yaşayabiliriz. Bunun için çaba sarf edelim” karşılığını verdi.

‘Korkmayalım’

Pante Papachristou adlı Rum genç ise, “Bu yıl bir çözüme inanıyorum. Birleşik Kıbrıs mümkün” meydan okuması yaptı. Kıbrıslı Türk Safiye Özaltıner ise, “Ailem bana çözüme inan diyor. Ben liderlere çözüme inanıyorum” yorumunu yaptı.

Zeo Panayi adlı Rum ise, “Geleceğimiz için çözüm. Korkmayalım. Birlikte yaşayabiliriz. Birleşik Kıbrıs mümkün” derken, Evrim Benzetsel, “Benim çocuklarımın birleşik bir Kıbrıs’ta yaşamasını istiyorum” dedi.



‘Sınır birleşti’

DİSİ Lideri Averof Neofitu ile  TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de ‘yeşil hat’ üzerinde yaptıkları eylemlerde, Kıbrıs’ı ikiye ayıran sınırları boya ile birleştirmişti. İki lider harita üzerine, “Biz yapabiliriz, Kıbrıs’ı birleştirelim” yazdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x