EĞİTİM DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI

EĞİTİM DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI

İşadamı İbrahim Arıkan yaşamını yitirdi.

02 Şubat 2016 - 14:11 - Güncelleme: 02 Şubat 2016 - 15:14

Yurtiçi Kargo ve MEF okullarının da bağlı bulunduğu Arıkanlı Holding'in sahibi ünlü işadamı İbrahim Arıkan yaşamını yitirdi. Eğitim dünyasının duayen isimlerinden olan İbrahim Arıkan'ın vefatı sonrası Arıkanlı Holding'ten de açıklama yapıldı.

Uzun süredir hastanede tedavisi süren Arıkan, yaşam mücadelesini kaybetti. ÖZDEBİR'in kurucusu ve ilk başkanı olan İbrahim Arıkan, eğitim dünyasını yakından tanıdığı bir isimdi.

Arıkanlı Holding'ten yapılan açıklamada "Arıkanlı Holding'ten yapılan açıklamada "Şirketlerimizin kurucusu ve eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim Arıkan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Vizyonu ve şirketlerimizi çok önemli noktalara taşıyarak, tüm çalışanların gönlünde taht kuran değerli büyüğümüz İbrahim Arıkan'a Allah'tan rahmet dileriz" denildi.

 

İBRAHİM ARIKAN KİMDİR?

 

İbrahim Arıkan 22 Ocak 1941 tarihinde Yozgat'ın Sorgun ilçesinin (okulu olmayan) Salur köyünde doğdu. İlkokul öğretmeni olmak üzere sınavla Mimar Sinan Ögretmen Okulu'na girdi. Okuldaki başarılarından dolayı lise öğretmeni olarak yetiştirilmek üzere Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçildi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nü 1968 yılında tamamlayarak fizik öğretmeni oldu.1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde asistanlık görevini yürüttü.

 

MEF DERSHANESİNİ KURDU

 

1972 yılında Arıkanlı Holding'in ilk yapıtaşı olan MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi'ni kurdu. 1982'de, Türkiye'deki ilk profesyonel kargo taşımacılığı şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş'yi, 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim,lise ve uluslararası okullar grubundan oluşan MEF Okulları'nı kurdu. 11.02.1996 tarihinde tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding A.Ş şemsiyesi altında topladı.

"Eğitim", "Taşımacılık", "Medya ve Yayıncılık", "Turizm ve Sağlık", "Enerji", "Organik Tarım", "Sigortacılık" ve "Sanayi ve İnşaat" alanlarında yatırımlar yapan Arıkanlı Holding; 24 şirketi kapsamaktadır.

 

ÖZDEBİR'İN KURUCU BAŞKANI

 

1981 yılında faaliyete geçen ÖZDEBİR (Özel Dersaneler Birliği) kurucu başkanı olarak 24 Ekim 2005 tarihine kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Halen Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İş dünyasında oluşturduğu şirketler kurduğu sistem ve yarattığı markalardan dolayı 16 Nisan 2009 tarihinde "Liderlik Onur Ödülü"ne layık görüldü.

Başarılı iş hayatının yanında; farklı bir eğitim anlayışıyla kurduğu MEF Eğitim Kurumları'nı eğitim dünyasına kazandırması nedeniyle, 22 Mayıs 2009 tarihinde ABD'nin saygın üniversitelerinden Roger Williams Üniversitesi tarafından beşeri bilimler dalında "doktora" verildi.

14 Mayıs 2001 tarihinde Lefke Avrupa Üniversitesi (EUROPEAN UNIVERSITY OF LEFKE) Senatosu tarafından;

Güç koşullarda yetişmiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, örnek bir insan olması,

Liderlik özelliklerine sahip, mücadeleci ve girişimci kişiliği ile model oluşturması,

Otuz yılı aşkın bir süredir iki yüz bin öğrencinin yetişmesine yaptığı katkılar,

Akademik faaliyetlere yaptığı hizmetler,çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere olan çok yönlü katılım ve katkıları,

Değişik sanayi ve hizmet sektörlerindeki atılımcı kişiliği, K.K.T.C'nin ekonomisine ve eğitim sorunlarına olan ilgisi değerlendirilerek, oybirliği ile İşletme Bilim Dalında "Fahri Doktora" ünvanı ile onurlandırıldı.

'Modern Fizik', 'Biz Bize', 'Orijinal Fikir Üretme ve Yaratıcılık', 'Kurum Başarısı İçin', 'Yöneticiye Mektup', 'Her Durumda Başarmak', 'Kriz Önce Haber Verir Sonra Kapıyı Çalar', 'Tarih Ekonomiyi, Ekonomi Tarihi Oluşturur', 'Ya Yenilenirsin Ya da Yenilenirsin' ve 'Öğreten Öğretmen' adlı 10 kitabı, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunan İbrahim Arıkan; üç çocuk (Ümit Arıkan, Ebru Arıkan, Eda Arıkan) babasıydı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x