Rus turistin tahtına Çin ve İran göz dikti

Rus turistin tahtına Çin ve İran göz dikti

2015’te Türkiye’ye gelen turist sayısında azalma yaşansa da Emitt Fuarı’na yönelik yoğun ilgi 2016 için umut verdi. Fuarda Rusya ülke olarak yer almazken, Çin ve İran adeta çıkarma yaptı

29 Ocak 2016 - 12:48

Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısında azalmalara rağmen dün başlayan Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı onlarca ülke ve binlerce ziyaretçinin akınına uğradı.

20. yılını kutlayan fuar özellikle son beş yıldır, Türkiye ve dünya turizminde söz sahibi. Bu yıl 11 salonda, 4 bin 500 firmanın yer aldığı fuara 70’e yakın ülke katıldı.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilim bu yıl fuara da yansıdı. Türkiye’ye Almanya ile birlikte en çok turist gönderen ve her yıl ülke olarak fuara geniş katılım gösteren Rusya, bu yıl sadece katılımcı düzeyinde birkaç firma ile yer aldı. 

Çin ve Filipinler ise bu yıl fuara ilk kez katılıyor. Hatırlanacağı gibi turizm sektöründen bazı isimler Rus turist yerine Çinli turist alternatifini gündeme getirmişti.

Yunanlılar hücuma geçti!

Bu yıl fuara ilk kez katılan ülkelerden biri de İran. Ambargoların ardından tüm dünyaya hızla yayılmaya başlayan İran, hem Türkiye’ye yeni turist getirmek, hem de İran’a Türk turist çekmek için tanıtımını yapıyor. Ülke standı turizm sorumlularından Mahan Modaven, İran’ın Türkiye ile benzerliğinden dolayı hem Türk, hem de İranlı turistlerin karşılıklı olarak tercihlerinin ilk sırasında geldiğini dile getirdi. 

Fuar açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Terör, insanlığın değerlerinin temel düşmanı ve turizmin bununla ilgili alanların engelleyicisi durumunda. Korku ve kaygı üzerinden şiddet sarmalı oluşturarak seyahati engelliyor. Terör, herhangi bir ülkenin sorunu değil küresel bir sorundur” mesajını verdi.

Bu arada Yunanistan da yaşadığı ekonomik krize rağmen fuara en yoğun katılım gösteren ülkelerden oldu.

Emitt Fuarı’nı düzenleyen ITE Turkey Grup Direktörü Hacer Aydın, Türk turistin Yunanistan için ‘ekmek kapısı’ olduğunu dile getirdi. Aynı yoğunluğu Kıbrıs’ta da gördüklerini belirten Aydın, “Emitt bu yıl tam bir pazar alanı oldu. Yunanistan hem turist götürmek, hem de getirmek için can atıyor. Pek çok insan burada erken rezervasyon fırsatlarıyla Yunan adalarına gitmek için yer baktı” dedi.

Karaborsa bilet!

- Fuara giriş 30 lira olan davetiyelerle yapılıyor. Girişte yolunuzu kesen gençler ‘Bizde 15 lira’ diye bilet satıyor.

- Tayland pavilyonunda masaj ilgi görüyor.

- En kalabalık ülke standı, Kıbrıs, Hindistan, Tayland. Şehirlerde ise Kahramanmaraş, Siirt, Mardin, Rize en çok ziyaretçi çekenlerden. En büyük stand ise ülke olarak Bulgaristan, Yunanistan, Kıbrıs, İran, Hindistan ve Filistin’in.

- İnternet üzerinden satış yapan, otel ve destinasyon tanıtan ve oylama yapan onlarca portal da fuardaki yerini aldı. Ayrı bir salonda yer alan bu sistemler, fuardaki en geniş alanları da almış ve renkli şovlar gerçekleştiriyor.

Salon salon tatil

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x