MÜSİAD İzmir Antalya BİG’e Çıkarma Yaptı

MÜSİAD İzmir Antalya BİG’e Çıkarma Yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu organizasyonuyla gerçekleştirilen Bölgesel İş Geliştirme Toplantılarından beşincisi, MÜSİAD Antalya şubesinin ev sahipliğinde yapıldı.

01 Şubat 2016 - 11:14

 “Sürekli Gelişim, Sürekli Başarı” sloganıyla düzenlenen Bölgesel İş Geliştirme Toplantısına 2. Bölgede bulunan 15 farklı şehirden üyeler katıldı. Programa, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Alipınar Topdaş, MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Mahmut Asmalı, Antalya Valisi Muammer Türker, MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Resul Lekesiz, MÜSİAD Sektör Kurulu Başkanları ve üyeleri ile davetliler katıldı. MÜSİAD İzmir Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Sedat Bay başkanlığında İzmir’den 10 firmanın stant açarak, 3 firmanın satın almacı ve 30 kişinin de ziyaretçi olarak katılımıyla Bölgesel İş Geliştirme Toplantısına MÜSİAD İzmir Şubesi damga vurdu.

 

‘MÜSİAD Üyeleri Türkiye Ekonomisinin Yüzde 20’sine İstihdam Sağlıyor’

 

MÜSİAD Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, programın açılış konuşmasında 46 bin iş yeri ile temsil edilen MÜSİAD'ın 1milyon 600 bin kişiye istihdam sağladığını, Türkiye ekonomisinin yüzde 20'sine denk gelen bir iş hacmine sahip olduğunu söyledi.

 

Bölgesel iş geliştirme toplantılarının iş bağlantıları kurulması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Özdemir, bu toplantıların sürekli geliştirilerek devam ettirileceğini kaydetti.

 

‘7 Haziran Sonrası Türkiye’de Kötü Bir Atmosfer oluşturulmaya Çalışıldı’

 

7 Haziran seçiminden sonra Türkiye'de özellikle kötü bir atmosfer oluşturulmaya çalışıldığını belirten Özdemir: “Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesiyle bir kaos oluşturularak ülke yönetiminin sürdürülemez bir ortama sürüklenmesi istendi. Ancak bunlara rağmen Türkiye ekonomisi 2015'in üçüncü yarısında bile yüzde 4 oranında bir büyüme sergiledi.” dedi.

 

‘Önümüze Daha Güvenle Bakabileceğimiz 4 Yılımız Var’

 

Bu yıl için de umutlu olduklarını kaydeden Özdemir: “Üyelerimizle yaptığımız anketlerde, 2016'nın geçen yıldan daha iyi olacağına dair önemli işaretler aldık. Önümüze daha güvenle bakabildiğimiz bir 4 yıl var. Yeni açıklanan paketlerle ülke ekonomisinin daha iyi olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

 

‘Süleyman Orakçıoğlu Tecrübe Paylaşımında Bulundu’

 

Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı açılış programının ardından, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, katılımcılarla iş tecrübelerini paylaştı. Orakçıoğlu, pazarlamanın önemine vurgu yaptığı tecrübe paylaşımında, marka oluşturmanın belli bir aşamadan geçmesi gerektiğini dile getirdi. Kendi markasını sıfırdan oluşturduğunu söyleyen Orakçıoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

 

“1986 yılında mastır yapmak için Anadolu’dan İstanbul’a geldim. Okul zamanları dışında arkadaşlarımın iş yerlerinde zaman geçirdim. Bir iş hanının 3. katında kolayca bulunamayacak 8 metrekare bir dükkân kiraladım. İşe ilk olarak pantolon satarak başladım. Bulunduğum handa herkes aynı ürünleri satmaktaydı. Önemli olan farklılıklar yaparak aynı ürünü pazarlayabilmekti. Ürünü değerli hale getirmek gerektiğini düşündüm ve kapalı çarşıdaki dericilerden deri parçalarını alıp pantolonların kemer kısımlarına dikerek aynı ürüne farklılık katarak pazarlama yolunu seçtim. Dükkâna gelen müşterilerin ilgisini çekmeye başladı ve elimde sermaye olmadan 7 bin sipariş aldım. Sipariş vermek isteyenlerden yüzde 30 ile 40 kaparo almaya başladım elimde ürünüm yokken sermayem oldu. Üretmeye başladım, bir gün Anadolu’dan gelen bir müşterim bu pantolonlar nerede satılıyor diye sorunca kafamda hemen bir ışık belirdi. Ürünüme referans olarak gösterebileceğim yerler olması gerektiğinin farkına vardım. Dönemin en ünlü mağazalarına gidip ürünlerimi biraz da zorlanarak bıraktım. Ürünlerim oralarda da satmaya başladı. Gelen müşterilerime referans olarak göstermeye baladım. Başlangıç yapmak çok önemli ama zor oluyor.” Dedi.

 

Toplantı hakkında açıklama yapan MÜSİAD İzmir Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Sedat Bay, iş dünyasındaki lider firmaları MÜSİAD çerçevesi etrafında toplayan Genel Merkeze teşekkürlerini iletti. Bay: “MÜSİAD tarafından 5.si gerçekleştirilen Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı, hem stant açan firmalar hem de ziyaretçiler için çok faydalı oldu. MÜSİAD’ın giderek artan potansiyelini bu organizasyonlar daha görünür kılıyor. Özellikle İzmirli firmalar olarak farkımızı gösterdik. Bu tip organizasyonlar ile birlikte iş yapma kültürümüz artmakta ve geleceğe daha iyi bakmaktayız.” diye konuştu.

 

Tecrübe paylaşımının ardından en yüksek katılımdan dolayı MÜSİAD İzmir Şubesi Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Sedat Bay’a plaket takdim edildi.

 

Antalya Harrington Park Hotel’de düzenlenen Bölgesel İş Geliştirme Toplantısına, MÜSİAD 2. Bölgede bulunan şubelerden 96 firma, ürün ve hizmetlerini açtıkları stantlarda tanıttı. Bir gün süren Bölgesel İş Geliştirme toplantısında 20 firma da satın almacı olarak katılarak ikili iş görüşmeleri yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x