Karne bekleyenlere bomba!

Karne bekleyenlere bomba!

PKK terörü, okulda karne heyecanı yaşayan çocukları vurdu. Diyarbakır, Bağlar ilçesinde bir okul bahçesine atılan bomba 5 öğrenciyi yaraladı

23 Ocak 2016 - 10:21

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki 2 bin 500 öğrencinin bulunduğu Çelebi Eser Ortaokulu bahçesine öğrencilerin karnelerini almayı bekledikleri sırada PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcı atıldı. Çelebi Eser Ortaokulu’nda dün sabah öğrenciler karnelerini almak için okul bahçesinde beklediği sırada, PKK’lılar okul bahçesine duvarın arka tarafından el yapımı patlayıcı attı. Patlayıcının infilak etmesi sonucu bahçede bulunan öğrencilerden beşi yaralanırken, okulun bazı camları da kırıldı.

Panik yaşadılar

Patlama nedeniyle büyük panik yaşayan öğrenciler, okul bahçesinden dışarıya kaçmaya çalıştı. Haber verilen 112 acil servis ekipleri gelene kadar yaralı öğrencilere ilk müdahale öğretmenleri tarafından yapıldı. Yaralı çocuklar ambulansla Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Patlamadan bir süre sonra okuldaki çocukları karneleri dağıtıldı. Yaralıladan iki öğrenci ise ilk müdahalelerinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Öğrencilerin patlamada kırılan cam parçalarının isabet etmesi ve basınç etkisiyle kulak zarlarında hasar oluşması nedeniyle yaralandıkları belirtildi. Yaralanan 5 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi. Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek “Yavrularımız inadına huzur diyor. Aileleri bu  ortamın oluşmasına neden olan terör örgütüne ve buna hizmet edenlere karşı çıkıyor ve diyorlar ki inadına huzur. Memleketimizin huzuru için başarılı olacağız. Aileler, biz çocuklarımızı başarılı yapacağız” dedi.

Saldırının ardından polis ekipleri okul bahçesinde geniş çaplı incelemede bulundu. İlk incelemede saldırının el yapımı patlayıcı ile yapıldığı belirlendi. Polis, teröristleri yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı. 



Bomba değil, kuş sesleri istiyoruz

Nusaybin, Cizre ve Silopi’de süren operasyonlardan dolayı okullarında eğitim öğretimine devam edemeyen terör mağduru 409 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

2 ay önce Cizre’den ailesiyle Midyat’ta gelen Miran Pürnek, okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini belirterek, “Olayların bir an önce bitmesini istiyorum. Eğitimimize kuş sesleri altında devam etmek en büyük hayalimiz” dedi 

Ersoy’un asistanı dolandırıcıyı ele verdi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x