BAŞBAKAN DAVUTOĞLU UMRE YAPTI

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU UMRE YAPTI

Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Kabe'yi ziyaret ederek umre yaptı.

29 Ocak 2016 - 13:34 - Güncelleme: 29 Ocak 2016 - 13:37

Sabah namazını Kabe'de kılan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Kabe'de umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yi gerçekleştirdi.

Davutoğlu, gece saatlerinde geldiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Konukevi'nde ihrama girerek, karayoluyla Mekke'ye geçti.


SABAH NAMAZINI KABE'DE KILDI
Davutoğlu, Mescid-i Haram'ın yanında yer alan Kraliyet Konukevi'nde bir süre dinlendikten sonra Kabe'ye geçti. Sabah namazını Kabe'de kılan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Kabe'de umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yi gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı milletvekilleri de umre yaptı.


UMRE YAPTI
Umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasındaki umre sa'yi sırasında Türk ve yabancı Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Davutoğlu ve bakanlar, bu kişileri el sallayarak selamladı.

Başbakan Davutoğlu, bugün Mekke'de temaslarını sürdürecek, yarın da beraberindekilerle Medine'ye geçerek, Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi de ziyaret edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x