Üzülmeyin, çocuklarınızın intikamını aldık

Üzülmeyin, çocuklarınızın intikamını aldık

Sur’da şehit olan asker ve polisler, Diyarbakır’daki hüzünlü törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene katılan Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, gözüyaşlı şehit yakınlarını bu sözlerle teselli etti

29 Ocak 2016 - 08:56

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekat Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen ile dün sabah tedavi gördüğü hastanede şehit olan Özel Harekat polisi Bora Tayfur, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Törene Cizre, Silopi ile Sur’da PKK’ya yönelik operasyonlara komuta eden 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan ile şehitlerin yakınları ile asker ve polisler katıldı.

Saldırıda birlikte şehit Yüzbaşı Çiğa, Astsubay Üstçavuş Erdoğan, Uzman Çavuş Ateş, Özel Harekat Komiser Yardımcısı Bilgen ile Özel Harekat polisi Tayfur’un tören alanına gelen yakınlarından bazı kadınlar fenelaştı. Görevli kadın asker ve polisler, onları teselli etmeye çalıştı.

Tuğgeneral teselli etti

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, “Çocuklarınızın intikamını aldık, üzülmeyin, namertleri sevindirmeyin” diyerek teskin etti.

Vatani görevini yaptığı birliğinden özel izinle törene katılan şehit Osman Ateş’in kardeşi Emre Ateş de gözyaşları içinde ağabeyinin çok genç olduğunu ve evleneceğini belirterek, birbirlerine doyamadıklarını söyledi.

Şehit Astsubay Erdoğan’ın 5 yaşındaki kızı Eylül Ada ise her şeyden habersiz, elindeki oyuncak bebekle oynadı ve babasının fotoğrafını annesine gösterdi. Şehit polis memuru Tayfur’un anne ve babası ise cenazeler ambulanslara konulacağı sırada evlatlarının tabutunun arkasından koştu. Şehit tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen babası, “Oğlum, genç yaşta beni bırakıp gittin” diyerek feryat etti.





Komutana sarılıp ağladılar

2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunurken, şehit yakınları da komutana sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit askerler Özgür Erdoğan ve Osman Ateş ile şehit polisler Mehmet Bora Tayfur ve Zekeriya Bilgen’in yarın toprağa verileceği öğrenildi. 





‘Neredesin yiğidim aslanım’ diye ağladı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x