60 gün sonra ilk kucaklaşma

60 gün sonra ilk kucaklaşma

Cizre'de operasyonların tamamlanmasının ardından çocuklar oyun oynamak için yeniden sokaklara döndü. Çatışmalardan geriye ise teröristlerin üs olarak kullanıp tahrip ettiği cami, okul ve evler kaldı

13 Şubat 2016 - 09:09


Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere karşı 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar tamamlandı. PKK'lıların harabeye çevirdiği Cizre'de operasyonların başarılı bir şekilde bitmesinin ardından yüzleri gülen vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Çocuklar sokaklarda oynamaya başladı. Güvenlik güçlerinin, yanlarına gelen çocuklarla kucaklaşıp sohbet ettiği anlar objektiflere yansıdı. 

ATEŞE VERİP KAÇTILAR 

Cizre'de 60 gün süren operasyonlarda kaçış yolları kapatılan teröristler, silah ve mühimmatı yığdıkları alanda, güvenlik güçlerine keskin nişancılarla ateş açarak direnmeye çalışırken, üs olarak kullandıkları binaları da ateşe verip kaçtı. İlçedeki korkunç tablo, operasyonların bitmesinin ardından gözler önüne serildi. Camileri, okulları karargâh gibi teröristlerin evlere de bombalı tuzaklar kurdukları görüldü. Delik deşik edilen camilere PKK'lılarca mutfak kurulduğu, getirilen ocak ve fırınlarda yemek yapıldığı saptandı. Camilerin içinde çok sayıda yatak ve battaniye de çıktı. Teröristlerin camileri kullanılamaz hale getirmesi nedeniyle bazı vatandaşlar dün cuma namazlarını sokakta kılmak zorunda kaldı. 

4 OKUL KULLANILAMAZ HALE GELDİ 

Bölücü terör örgütü üyeleri Cizre'deki okullara da büyük zarar verdi. İlçede 4 okul kullanılamaz hale gelirken, PKK'lıların karargâh olarak kullanıldıkları okul binalarını kaçarken de ateşe verdiği belirlendi. Özellikle, Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ve Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı günden bu yana defalarca roketatarlı saldırı yapılmıştı. 

TOPLAM 619 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cizre'de önceki gün 16 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi, 8 binada yapılan aramalarda da 24 teröristin cesedi bulundu. İlçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 619'a yükseldi. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda ise 5 terörist etkisiz hale getirildi ve 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 189'a çıktı. Hakkâri'nin Çukurca bölgesine düzenlenen hava harekâtında da 6 terörist etkisiz hale getirildi. 

CİZRE'DE YAŞAM NORMALE DÖNÜYOR

Güvenlik güçlerinin yaklaşık 2 ay sonunda başarıyla tamamladığı operasyonun ardından, Cizre'de arama-tarama faaliyetleri devam ederken, hayat da yavaş yavaş normale dönüyor. İlçede belli saatlerde açık olan marketler ve fırınlar vatandaşlara hizmet veriyor. Marketten alışveriş yapan vatandaşlardan Mesut Şık da hislerini "Bir şey yıkılmadan düzelmezmiş. Bundan sonra her şey güzel olacak" diye anlattı. 

ŞEHİTLERİN ADLARI OKUNDU
 

Cizre'de operasyonların sona ermesinin ardından telsizlere yansıyan anonslar güvenlik kuvvetlerine moral ve destek sağladı. Emniyet müdürlüğü haber merkezi görevlileri operasyonların bitiminin ardından şehitlerin isimlerini teker teker okurken, anonsa cevap veren bir görevli müdür ise Mehmet Akif Ersoy'un 'Ordu'nun duası' isimli şiirini okudu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x