‘Mermiler her yere ulaşıyor’

‘Mermiler her yere ulaşıyor’

Esad güçleri ve Rusya’nın Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerine gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle, Yayladağı sınırından Türkiye’ye alınan ve kayıt işlemleri tamamlanan Suriyeli ailelerin bir kısmı ilçe merkezine getirildi.

30 Ocak 2016 - 08:38

Yayladağı sınırında insani yardımların geçişi için açılan Arfalı noktasına gelen aileler, sabah saatlerinden itibaren Türkiye’ye alınmaya başladı.

Otobüsle sınırdan alınan çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan Türkmen ve Arap kökenli Suriyelilerin bir kısmının, ilçedeki YİBO kampında yapılan kayıt işlemleri tamamlandı.

Otobüsle ilçe merkezindeki stada getirilen aileler, otobüslerden indirildi. Gönüllüler tarafından karşılanan ve su ile bisküvi dağıtılan Suriyeliler, eşyalarını yanlarına alarak yakınlarını beklemeye başladı.

Türkiye’ye alınan Türkmenlerden Adil Mustafa Recep, babasının iç savaşın başından bu yana köyünü terk etmediğini söyledi. Yaşlı babasının şehit olmadan gelmeyeceğini söylediğini belirten Recep, “Babamı almak için ülkeye döndüm. Babam ve annemi buraya taşıdım. Zor durumdaydılar. Oturdukları yer bombalanmış ama şehit olmadı maalesef. Hayat orada çok daraldı. Merminin ulaşamayacağı yer kalmadı” ifadelerini kullandı. 

Eskişehir’de silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x