Uğur Mumcu Çiğli ve Gaziemir’de Unutulmadı

Uğur Mumcu Çiğli ve Gaziemir'de Unutulmadı

Uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23. yılında Gaziemir ve Çiğli ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı.

25 Ocak 2016 - 15:46

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23. yılında Gaziemir ve Çiğli ilçelerinde de unutulmadı. Bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mumcu için her iki ilçede düzenlenen programlarda duygu dolu anlar yaşandı. Gaziemir Belediyesi'nin düzenlendiği Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Anma Etkinliği'nde, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk mesai arkadaşı Uğur Mumcu'yu anlattı. Sanatçı Hasan Yükselir ise Mumcu'nun sevdiği eserleri seslendirdi.

Çiğli ilçesindeki törende ise usta gazeteci büstü başında anıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı törende konuşan Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Derviş Engin, araştırmacı gazetecilik denince akla ilk gelen ismin Uğur Mumcu olduğunu vurgulayarak, "Uğur Mumcu yaşamını karanlık örgütlerin, derin yapılanmaların şifrelerini çözmeye adamış bir aydındı. 23 yıl önce Ankara'da evinin önünde bombalı bir saldırı sonucu katledilen Mumcu'nun failleri hala bulunamadı. Bu ülkenin geleceği için, onurlu, namuslu ve cesur kalemler hep hedef alındı. Yaşamları karartıldı, aileleri acı çekti; ancak doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x