TFF’den yeni Bornova Stadı’na tam not

TFF’den yeni Bornova Stadı’na tam not

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Bornova Belediyesi’nin yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdüğü Doğanlar’daki yeni Bornova Stadı’na tam not verdi.

27 Ocak 2016 - 14:37

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilk etabı tamamlanan stadın ikinci etap çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, “Bornova’ya gelen federasyon yetkilileri inşaatın tahmin ettiklerinden daha kısa sürede bittiğini ve Ege Bölgesi’nin son dönemde yapılan en iyi stadı olduğunu söylediler.” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdüğü Doğanlar’daki yeni Bornova Stadı’nda ikinci etap çalışmaları başladı.  

 

Ege Bölgesi’nin en iyi stadı

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 6.500 seyirci kapasiteli ilk etabı tamamlanan stada tam not verdiğini ifade ederek, “Bornova’ya gelen federasyon yetkilileri inşaatın tahmin ettiklerinden daha kısa sürede bittiğini  ve yeni Bornova Stadı’nın Ege Bölgesi’nin son dönemde yapılan en iyi stadı olduğunu söylediler. Fiziki olarak şu an gündüz maçı oynanabilecek durumda olan stadımızın güney tribüne, ışıklandırma ve passolig ihalesini yaptık. Nisan ayı sonana kadar tamamlamayı planladığımız çalışmalara başladık.” diye konuştu.

 

2. etap çalışmaları başladı

 

Doğanlar’da ilk etabı tamamlanan yeni stadın ihalesi gerçekleştirilen 2. etap çalışmaları kapsamında 1000 kişilik güney tribünü inşaa edilecek. VIP, protokol ve basın tribüne ile fuaye alanlarının girişleri düzenlenecek. Canlı yayın odaları ve HD canlı yayına uygun saha aydınlatması yapılacak. E-bilet uygulamaları kapsamında saha içi kamera, seslendirme, anons sistemleri ve diğer elektronik aksam tamamlanacak. Passolig için giriş turnikeleri ve önündeki bariyerler yapılacak. Kart okuma ve entegre passolig sisteminin ise kulüpler ve federasyona ait olacak. Enerji temini sağlanacak. 3. Etap çalışmaları kapsamında inşaa edilecek kuzey tribünün olduğu alan geçici otoparka dönüştürelecek. Güvenlik duvarı ve tel çitle çevre düzenlenecek.

 

33 milyon liraya malocak

 

Stadın eksik olan doğu tribünü ile kuzey tribünü inşaatına 3. etap ihalesinin ardından başlanacak. 12 milyon liraya malolacak bu çalışmaların ardından stadın seyirci kapasitesi 12.500’e çıkacak. Tüm çalışmalar tamamlandığında Doğanlar’daki yeni Bornova Stadı için kullanılacak toplam bütçe 32 milyon 900 bin lira olacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x