İZMİR ENGELLİLERE KOŞUYOR

İZMİR ENGELLİLERE KOŞUYOR

8 Mayıs günü tüm dünyada aynı anda koşulacak olan Wings For Life World Run ile elde edilen gelir omurilik felci araştırmalarında kullanılacak.

09 Şubat 2016 - 13:59 - Güncelleme: 09 Şubat 2016 - 14:08

Engelli dostu seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım 2016'da ikincisini düzenleyeceği "Engelsizmir Kongresi" öncesinde İzmirliler konuya dikkat çekmek için Wings For Life World Run'a katılacak.

Omurilik felcine dikkat çekmek için dünya genelinde 34 farklı şehirde aynı anda koşulan Wings For Life World Run'ın Türkiye ayağı, 8 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği koşunun geliri omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalarda kullanılacak.

İzmirliler, 8 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek Wings For Life World Run'a katılarak omurilik felcinin tedavisine çare olmak ve farkındalık yaratmak için koşacak. Dünyanın 34 farklı şehrinde aynı anda düzenlenen koşuya, "engelli dostu" unvanı taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verecek. Herkesin katılabileceği yarışta tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak. Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı bugüne kadar İzmir'de yapılan en büyük koşu olarak dikkat çekmeye hazırlanıyor.

KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞACAKLAR

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı'nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004'te kurulan Wings For Life Vakfı'nın tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak. Vakfın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run'da ilk iki yılda 7 milyon Euro gelir toplanarak rekor bağışa ulaşıldı. 2016 koşusunun hedefi bu çıtayı daha da yukarı çekmek.

Wings for Life World Run farklı formatı da koşucular için ayrı bir deneyim yaratıyor. 34 ülkede 6 kıtada aynı anda anda koşulacak koşunun tüm dünyada 150 binden fazla koşucuyu ağırlaması bekleniyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014'te 78 kilometre, 2015'te 79 kilometre koşmuştu. www.wingsforlifeworldrun.com sitesinden kayıt olan koşucular, arkadaşlarını davet ederek oluşturdukları takımın koştuğu toplam mesafe ile takım sıralamasında da yer alabiliyor.

ENGELLİ DOSTU BELEDİYE

Hizmetlerini engellilerin temel hakları perspektifinde yürüten ve Wings for Life World Run'a destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sosyal yaşama katılımını artırmaya yönelik yerel politikaları tartıştığı "Engelsizmir" kongresinin ikincisini 2-5 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirecek. Kongre öncesinde Mart – Haziran 2016 arasında "Engelsiz Yaşam için Sağlıklı Spor" çalıştayının da gerçekleştirileceği 4 çalıştay olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x