Kılıçdaroğlu’nun Rusya çarkı

Kılıçdaroğlu’nun Rusya çarkı

Daha önce sınırlarımızı ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı ile ilgili hükümeti sert bir dille eleştiren CHP lideri, bu kez çark ederek, “İhlali asla doğru bulmuyoruz. Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa, bunun gereğinin yapılması da bizim beklentimizdir” dedi.

01 Şubat 2016 - 09:08

24 KASIM NİYE DÜŞÜRDÜNÜZ? 31 OCAK NİYE DÜŞÜRMEDİNİZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'deki tavrıyla yine şaşırttı. Türkiye'nin sınırını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle ilgili, "Bu tabloyu kim yarattı; bizi Orta Doğu bataklığına kim sürükledi" diyerek, bunu yanlış bulan Kılıçdaroğlu, önceki gün sınır ihlali yapan Rus uçağına ilişkin, "Angajmanın gereğinin yapılması bizim beklentimizdir" diye destek verdi.

BATAKLIK DEDİ KIZDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük ziyaret için gittiği Almanya'nın Essen kentinde önceki gün Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağıyla ilgili konuştu. 24 Kasım'da Türkiye'nin sınır ihlali nedeniyle 10 kez uyardıktan sonra düşürdüğü uçakla ilgili en sert tepkiyi veren isimlerden olan Kılıçdaroğlu, uçak düşürmenin Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına sürüklediğini söylemişti. Basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin angajman kurallarını yerine getirmesinden duyduğu rahatsızlığı, "Suriye'de geldiğimiz nokta herkesin kazandığı Türkiye'nin kaybettiği noktadır. Plansız programsız, dünya dengelerini okumadan, ben her şeyi yaparım, dünyanın merkezindeki adamım diye yola çıkarsanız, Orta Doğu'nun şamar oğlanı olursunuz, sizi kapıda bekletirler. Sınırımızı ihlal ettiği diye Rusya'nın uçağını düşürdük. Peki bu tabloyu kim yarattı. Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına sürükleyen kim?" sözleriyle vermişti.

ANGAJMAN DEDİ KIZDI

Önceki gün Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağına ilişkin ise Almanya'da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez uçağın neden düşürülmediğini sorguladı. Kılıçdaroğlu, Essen kentinde kaldığı Sheraton Hotel'de, Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ile kahvaltıda bir araya geldikten sonra basın mensupları ile bir sohbet toplantısı yaptı. Sözü ihlal yapan Rus uçağına getiren Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği'nin de Türkiye'nin de diğer dünya ülkelerin de Suriye'ye katkı vermesi gerekiyor. Türkiye Suriye ile ilgili yeni angajman kurallarını belirlemiştir ve bunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Dolayısıyla bizim angajman kurallarımız bellidir. Kendi ülkemizin sınırlarının bir başka ülkenin savaş uçağı tarafından ihlal edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa ve bunun da gereğinin yapılması bizim beklentimizdir" dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x