EDEBİYATIN YAŞAYAN YÜZLERİ

EDEBİYATIN YAŞAYAN YÜZLERİ

Mask sanatçısı Eylem Sürer'in 'Yaşayan Yüzler' adlı sergisi Konak Belediyesi’nin destekleriyle İzmir Mask Müzesi'nde açıldı. İzmir'de yaşayan 11 edebiyat ustasının yüz masklarından oluşan serginin açılışı yoğun ilgi gördü. Sergi açılışında konuşan sanatçı Eylem Sürer, elinde bulunan 100'e yakın mask arasından ilk olarak edebiyat dünyasından yüzleri sergilemek istediğini ifade etti.

01 Şubat 2016 - 09:58

YAŞARKEN ÖLÜMSÜZLEŞTİLER

'Yaşayan Yüzler' sergisinde Muzaffer İzgü, Şadan Gökovalı, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Berin Taşan, Nuran Hariri, Efdal Sevinçli, Halim Yazıcı, Sina Akyol, Hülya Deniz Ünal ve Yıldız İlhan'ın maskları yer alıyor. Dünyada yaygın olarak kullanılan, ünlü kişilerin ölümünün hemen ardından yapıldığı için ölüm maskı olarak nitelendirilen maskları Türkiye'de yapan sayılı isimlerden olan Eylem Sürer, ünlü simaları henüz hayattayken ölümsüzleştiriyor. Sanat ve siyaset yaşamının tanınmış isimlerinin yüz kalıplarını özel bir teknikle maska dönüştüren Sürer, aynı zamanda her hafta salı günleri İzmir Mask Müzesi'nde düzenlenen workshop çalışmaları ile deneyimlerini meraklısıyla da paylaşıyor.

MART AYINA KADAR AÇIK

"Söz uçar, yazı kalır" diyerek İzmir'de yaşayan yazın ustalarını seçtiğini dile getiren Sürer, "Sanat dünyası ve politika dünyasının yüzlerinden kalıp almaya devam ediyorum. Bu sergide İzmir'de yaşayan edebiyat dünyasından isimleri seçtim. Bu sadece benim sergim değil, 11 kişinin daha ortak sergisi. Mask çalışmalarım büyüyüp gelişerek devam edecek, sadece İzmir'le de sınırlı kalmayacak" diye konuştu. Sanatçının kendi otoportresinin de yer aldığı sergi 1 Mart tarihine kadar İzmir Mask Müzesi’nde açık kalacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x