Atlı snowboard!

Atlı snowboard!

01 Şubat 2016 - 08:45

- Kars’ın Sarıkamış ilçesinde uzun yıllardır snowboard ile uğraşan Uğur Doğanay (33) ve Özgür Gökcan (31) sürat teknelerine bağlı olarak yapılan su kayağından esinlenerek snowboardu bu kez düz zeminde önlerine koşulan binicili atlarla yaptı. Deneme sırasında sporcular “atlı snowboard” keyfi yaşarken önde koşulan atların binicileri zaman zaman karlı zemindeki zorlu koşuda dengelerini kaybederek düştü.

2’si ağır 22 yaralı

- Rize Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediyesi ve Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından 9’uncusu düzenlenen Ayder Kardan Adam Şenliği’nin ikinci günü horon oynanmasıyla başladı. Şenlikte, daha sonra da kayak etkinlikleri gerçekleştirildi. Otomobil şambrelleri, branda ve naylon botlarla kayak yapanların bazıları takla atarken, kimileri ise duramayarak kalabalığın içine daldı. Kazaların artması üzerine jandarma, şambrelleri toplayarak kaymayı yasakladı. 2 gün boyunca süren etkinliklerde omuzu kırılan ve beyin travması geçiren 2 kişi ağır yaralanırken, vücutlarında çeşitli kırıklar oluşan 22 yaralı da hastanede tedavi altına alındı.





- Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası İkidere Obası’nda oğlu Halil Meral (35) ile oturan tansiyon hastası Havva Meral’in (75) ateş ve tansiyonu yükseldi. Sağlık ekipleri, 2 metreyi aşan karda Meral’e ulaşabilmek için sefer oldu. 15 kilometrelik yolu 10 saatlik çalışma ardından açan ekipler saat 03.30’da eve ulaşabildi. Ambulansın kar nedeniyle ilerleyememesi nedeniyle evinden alınan Meral, 5 kilometre boyunca greyder ile götürüldükten sonra hastaneye kaldırıldı.

Kurtlar şehre indi

- Sivas’ta yaklaşık 2 haftadır etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kırsalda yiyecek bulamayan yabani hayvanlar, beslenmek için kent merkezlerinin yakınlarına indi. Kurt sürüsü, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. 

Hayat kurtaran buton

Türkiye’nin önemli kış turizm  merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da pistlerden uzaklaşan tatilcilerin kısa sürede bulunması için Jandarma Arama Kurtarma Timi tarafından bölgeye yerleştirilen butonlar tatilcilerin hayatını kurtarıyor. Butonlar sayesinde tatilciler kısa süre içinde kurtarılıyor. Kaybolan tatilcinin, bölgede daha önceden kodlandırılmış olan levha üzerindeki numarayı cep telefonundan jandarma ekiplerine bildirmesi üzerine ekipler yaklaşık 20 dakika içerisinde kaybolan kişiye ulaşarak kurtarıyor.

Ruslar, Türkiye üzerinde uçacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x