Herşey Bornovalı kadınlar için

Herşey Bornovalı kadınlar için

2014 yılında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Bornova Belediyesi, bu müdürlük aracığıyla yürüttüğü faaliyetlerini mahalle statüsü alan eski köy yerleşimlerine taşıyor.

06 Şubat 2016 - 10:13

Kent merkezine erişimi kısıtlı kadınlara ulaşmayı hedefleyen Bornova Belediyesi psikologları ve danışmanları ilk olarak Yakaköylü kadınlarla bir araya geldi. Başkan Olgun Atila, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarına dikkat çekerek, “Bu toplantılarımız diğer köylerimile de devam edecek” diye konuştu.

2014 yılında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Bornova Belediyesi, bu müdürlük aracığıyla yürüttüğü faaliyetlerini mahallesi statüsü alan eski köy yerleşimlerine taşıyor. Kent merkezine erişimi kısıtlı kadınlara ulaşmayı hedefleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, psikologları ve danışmanları ilk olarak Yakaköylü kadınlarla bir araya geldi. İzmir Barosu’ndan avukatların Şenay Tavuz’un da bulunduğu toplantıda Bornova Belediyesi’nin özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetleri ile bu hizmetlere nasıl ulaşabilecekleri anlatıldı. Kısa bir süre önce Bornova Belediyesi öncülüğünde kurulan Kadın Kooperatifi hakkında bilgi de verildi. Üreten kadınlar olarak bu kooperatife katılmalrı istendi. Kadınlar, Yakaköy Kalkındırma ve Tanıtma Derneği’nde Dernek Başkanı Sema Neke’nin de katıldığı toplantıda talep ve isteklerini de dile getirdi. Dernek binasının bir salonunda kadınlarla toplantı yapılırken, çocukları da bir başka salonda düzenlenen organizasyonda keyifli anlar geçirdi. Palyaço ve yüz boyama etkinliği ile eğlendi.

Kadınlarımızın ayağına gidiyoruz

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarına dikkat çekerek, “Bu hedefle göreve gelir gelmez Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Kent merkezimizdeki kadınlarımızın bize ve hizmetlerimize erişimi çok kolay. Ama köylerdeki istedikleri zaman bunu yapamıyor. Bu yüzden biz onlara geldik. Bu toplantılarımız diğer köylerimile de devam edecek” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x