CAN HASTANESİNDE CİNAYET MİSALİ AMELİYATTAN SONRA AKIL ALMAZ...

CAN HASTANESİNDE CİNAYET MİSALİ AMELİYATTAN SONRA AKIL ALMAZ AÇIKLAMA

20 Temmuz 2018 - 12:48 - Güncelleme: 20 Temmuz 2018 - 18:13

İzmir Çiğli’de bulunan Özel Can Hastanesi’ne Obezite Ameliyatı için gelen Mısırlı Farag Mohamed Abdel Fattah hastaneden sağ çıkamadı

Cinayet Gibi Ameliyat

Cinayet gibi ameliyat İzmir’in Çiğli İlçesi’nde bulunan İzmir Özel Can Hastanesi’nde meydana geldi. Obezite Ameliyatı olduktan sonra taburcu edilen Fattah, birkaç gün sonra dinmeyen ağrıları nedeniyle tekrar hastaneye gitti ve bir daha hastaneden çıkamadı.

Prof. Dr. Haluk Recai Ünalp’ten Özür Diliyoruz

Gazetemize İzmir  Özel Can Hastanesi’nin içinden verilen bilgilerde cinayet gibi ameliyatı Prof. Dr. Haluk Recai Ünalp’in gerçekleştirdiği söylenmiş biz de buna istinaden haberde Sayın Ünalp’ın ismini zikretmiştik. Araştırmalarımız sonucunda kendisinin İzmir  Özel Can Hastanesi ile bir bağının olmadığı, malum ameliyatı kendisinin gerçekleştirmediği, ameliyatı Dr. Cavit Göktaş'ın ve yardımcı Dr. Serkan Tüğen'in yaptığı kesinleşmiştir. Bu sebeple Prof. Dr. Haluk Recai Ünalp’tan özür diliyoruz.

Siz Kimi Kandırıyor sunuz ?

Yaşanan trajediyi ört pas etmeye çalışan İzmir  Özel Can Hastanesi, gazetemizin yaptığı ve çok ses getiren ‘Can Hastanesi Can Aldı’ haberinin ardından, olayla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. Yaptığı açıklamada da ilkesizliğini ulu orta sergileyen hastane, kendini aklamak adına tüm suçu doktorlarının üstüne attı. Biz buradan halkın vicdanı olarak kendilerine soruyoruz. Mısırlı Fattah’ın ameliyat sonrası ağrıları neden dinmedi? Siz sağlığından emin olmadığınız bir hastayı nasıl taburcu ediyorsunuz? Kurucularınızın doktor olduğu hastanenizde madem tüm suç ameliyatı yapan doktora ait, bilgisinden ve yapacağı operasyonların kalitesinden emin olmadığınız bir doktoru nasıl bünyenizde çalıştırıyor veya hastanenizin ameliyathanesini kullanmasına nasıl izin veriyorsunuz? Bir de hastanemizin bir kusuru yok diyerek bu milleti ve basın camiasını enayi yerine koyma hadsizliğini gösteriyorsunuz.

Bünyenizde gerçekleşen ve bizim alakamız yok dediğiniz cinayet misali ameliyattan sonra, bu millet sizin hastanenizdeki doktorlara nasıl güvenebilir? Üstelik bir önceki haberimizde belirttiğimiz merhum Fattah ile aynı kaderi paylaşan, sizin tarafınızdan kesilip biçilen, bir türlü taburcu olamayıp iki aydır yatağa mahkum olan iki hasta daha varken!

Siz nasıl hala hasta kabul etmeye devam edebiliyorsunuz? Yaptırdığınız ameliyatlardan kaç para kazanıyorsunuz? İnsan canına ne kadar paha biçiyorsunuz? SGK’dan para almak için insanları kesip biçerken devletten hak etmediğiniz parayı alırken, ameliyata ihtiyacı olmayan hastaları ameliyat olması gerektiğine inandırırken nasıl Allah’tan korkmuyor, kuldan utanmıyorsunuz? Ey Özel Can Hastanesi yarım yamalak yazabildiğiniz basın açıklamasını neden servis edemediniz de üç beş gazeteye gönderdiniz? Eğer hala konuşabilecek yüzünüz varsa bu sorulara cevap verin.

Ve en önemlisi eğer gazetemiz bu çirkin olayı gün yüzüne çıkarmasaydı, ölümüne sebep olduğunuz maktul Fattah’ı, sıkışınca suçlayarak kurtların önüne attığınız doktorlarınızı saklayacak mıydınız? Üç kuruş fazla kazanmak için insanları katletmeye devam mı edecektiniz? Yüreğiniz varsa bu sorulara cevap verin de görelim üzüntünüzdeki! Samimiyeti.

Kendi ayaklarıyla hastaneye gelen merhum Fattah kanamanın durdurulamaması sonucu hayatını kaybetti ve hastaneden tabutla çıktı. Fattah’ın sizin eksik teçhizat ve yetersiz sağlık personelinizden dolayı hayatını kaybettiği doğrumudur. Aksi takdirde yürüyebilen ve kendi hastaneye gelebilen bir hastayı nasıl oluyor da ameliyata alıp ölümüne sebep olabiliyorsunuz?

Hastane Mi Ticarethane Mi?

Hakkında usulsüzlük ve kaçak yapılar dolayısıyla savcılık tarafından sayısız dosya açılan Özel Can Hastanesi’nin bürokratlar, siyasiler ve belediye yetkilileriyle kurduğu çıkar ilişkileri neticesinde imar projesinde yer almayan bir çok usulsüzlük, kaçak inşaat ve eklentileri belgelerle ispatlandı. Yetkili kurum ve kişiler suçlamaları birbirinin üzerine atarak durumdan sonradan haberdar olduklarını iddia ettiler. TC İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Boray Akar, Mimar Banu Hülya Bostancıoğlu, Yüksek Mimar Gülser Özgökçeler Karaman, İnşaat Teknikeri Murat Onur Teke, İnşaat Teknisyeni Ali Asker Gültepe hakkında ön inceleme yaparak sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu imzasıyla soruşturma izni verdi.

Özel Can Hastanesinin insan sağlığını ticari bir meta olarak görmesine, usulsüzlüklerine, kaçaklarına göz yumanlar olmasaydı ameliyat masasında can veren elli bir yaşındaki Fattah bugün evlatlarının başında olabilirdi. Fattah’ın katili sadece Can Hastanesi’nin ortaya ismini attığı Op. Dr. Cavit Göktaş ve Op. Dr. Serkan Tüğen değil, Op. Dr. Muzaffer Keskiner, Dr. Yener Bakan ve onların usulsüzlüklerine göz yuman, menfaatleri uğruna insan sağlığının, insan canının hiçe sayılmasını iştirak eden tüm yetkililer değil midir?

Bugün Fattah’ın can verdiği masada yarın bizim, evlatlarımızın, ana-babalarımızın katledilmeyeceğinin garantisini kim verebilir?

Haberimizin Ardından Soruşturma Başlatıldı

İzlenen Haber ekibi olarak ortaya çıkardığımız skandal sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bizde süreci yakından takip edecek, peşini bırakmayacak ve siz değerli okuyucularımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

 

YORUMLAR

  • 9 Yorum
  • SERDAR İZMİR
    5 yıl önce
    umut ediyorum yeni sağlık bakanımız konuya duyarlı yaklaşır can hastanesi öğrenmiş olduk bu cesur yazı için izlenen haberi kutluyorum insana değer vermek gerekir
  • Kentli
    5 yıl önce
    Bir daha ayak basmam Can hastanesine canımı sokakta bulmadım
  • İNSAN
    5 yıl önce
    ÖLEN İNSAN MISIRLIDA OLSA BİR İNSAN BU HASTANEYİ BİLMİYORUM DAHA ÖNCE GİTMEDİM AMA BU TÜR HABERLERİN ÇIKMASI İYİ EN AZINDAN İNSANLAR NASIL HİZMET VERDİKLERİNİ ÖĞRENİYOR.DOKTORLARIDA ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN NE DİYİM
  • DUYGU
    5 yıl önce
    Bakalım il sağlık müdürlüğü ne yapacak?
  • FERİDUN KARDEŞ
    5 yıl önce
    Kahroldum sorumlu herkesin tutuklanması gerekir bence ortada ciddi bir ihmal var hastane için kötü olmuş ama bir can gitti adı gibi can hastanesinde.
  • Fatma uysal
    5 yıl önce
    Nasıl olur böyle birşey yürüyerek geliyor insan tabutla çıkıyor çok korkunç olay sağlık Bakanlığı ne yapacak acaba çok merak ediyorum
  • Kentli
    5 yıl önce
    Bir daha bu hastane ye gitmem
  • YASEMIN
    5 yıl önce
    Okuyunca haberi tüylerim ürperdi bu ne sorumsuzluk bir ömür gitti Allahım çok kötü oldum.
  • Gülay ışık
    5 yıl önce
    Vay be....
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x