10 Günlük Tatil Panik Yarattı!

10 Günlük Tatil Panik Yarattı!

03 Nisan 2019 - 14:16

Japonya İmparatoru Akihito'nun tahttan feragat etmesi tatilinin, önümüzdeki mayıs ayında düzenlenecek olan Altın Hafta kutlamaları ile birleşmesi sebebiyle Japonya'da toplamda 10 gün boyunca tatil yapılacak olması Japon halkı tarafından endişe ile karşılandı


Japonya'da imparatorun tahttan feragat etmesi ve önümüzdeki mayıs ayında düzenlenecek 'Altın Hafta' kutlamaları sebebiyle Japon halkı toplamda 10 gün boyunca aralıksız tatil yapacak. 

Japonya merkezli yayın kuruluşu Asahi Shimbun tarafından yapılan konu hakkında yapılan anket, Japon halkının yüzde 45'inin uzun süreli tatil sebebiyle hoşnut olmadığı, hoşnut olduğunu belirtenlerin yüzdesinin 35 olduğunu gösterdi.

10 günlük tatilde şikayetçi olan ebeveynler, her kurumun kapalı olacağı bu uzun dönemde çocukları ile nasıl ilgileneceği endişesini yaşarken moto kuryeler, 10 günlük tatilde çok daha yoğun olacaklarını söylüyor.

Çalışan Japonlar ise 10 günlük süre boyunca gelir kaybı yaşayacağını gerekçe göstererek uzun süreli tatillerden hoşlanmadıklarını belirtiyor.

Japon turizm acenteleri, Tokyo gibi büyükşehirlerde nüfus yoğunluğunun tatil süresince azalacağını ve turların tamamının geçtiğimiz yıl satıldığını belirtti.

Çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülkelerden biri olan Japonya'da çalışanlar, başka ülkelere kıyasla çok daha az ücretli izne çıkıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x