12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı

12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı

19 Mart 2018 - 22:30

12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı

Makyajımızda bir odak olacaksa, onun bakışlarımız olmasını istiyoruz. Doğruya doğru; iddialı buğulu göz makyajlarına bayılıyoruz! Vurguyu bakışlarımıza taşıyacak koyu ve buğulu göz makyajına ise asla hayır demeyiz. Peki buğulu göz makyajı nasıl yapılır?

Gündüz veya gece, işyerinde veya dışarıda... Ne zaman bakışlarımızı vurgulamak istesek buğulu veya dumanlı göz makyajlarını tercih ediyoruz. Aydınlık bir teni takiben vurgulanan bakışlar, hacim kazandırılan kirpikler ve belirginleştirilen kaşlarla bir araya geldiğinde ise buğulu bakışlar, başarılı makyajlara imza atmamızı sağlıyor. 

Şimdi senin için buğulu göz makyajı rehberini hazırladık. Aşağıdaki adımları takip ederek hayalindeki gölgeli makyajı elde edebileceksin.

1. Adım: Primer uygula
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı

Buğulu göz makyajının gün boyu büyüleyici görünmesi için mutlaka göz kapaklarına primer uygulamalısın. Primer sayesinde farın gün boyu kalıcı ve ilk anki kadar kusursuz görünecek.

Eğer far bazın yoksa endişelenme, onun yerine krem bir farla da göz kapağına baz oluşturabilirsin. Maybelline New York Color Tattoo Nu 93 Creme De Nude rengiyle hem göz kapağındaki renk tonunu eşitleyebilir, hem de göz makyajının daha gün boyu sabit kalmasını sağlayabilirsin. 

2. Adım: Göz kapağına nötr bir renk uygula​​​​​​​
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
 

Koyu göz makyajı yaparken ilk olarak göz kapağının tamamına nötr bir renk sürerek göz makyajına baz oluşturmalısın. Bu renk sayesinde bir sonraki adımlarda uygulayacağın koyu renkleri daha kolay bir şekilde karıştırma fırsatı bulacaksın. Gözlerine ilk olarak koyu rengi uyguladığında acemice bir sonuç ortaya çıkacaktır. 

Dumanlı göz makyajın için nötr bir renk arayışındayısan far paletindeki en açık tonlara göz atmalısın. Genellikle ilk sıralardaki açık pudra tonları bu adım için ideal bir seçim oluyor. 

3. Adım: Göz kapağını gölgelendir​​​​​​​
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
 

Buğulu göz makyajın için gözlerine derinlik katmak istiyorsan bu adıma dikkat etmelisin. Göz makyajında kullanmak istediğin en koyu rengi seç ve göz kapağının katlanma çizgisine uygula ve iyice dağıt. 

Bu adım göz kapağının katlanma çizgisini belirginleştirecek ve sana iddialı bir görünüm yaratacaktır. 

4. Adım: Gözlerini ortaya çıkar​​​​​​​
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
 

Gözlerinin katlanma çizgisini ortaya çıkardıktan sonra sıra geldi ufak makyaj hilesine. Göz kapağının tam ortasına yani göz bebeğinin hizasına far paletindeki metalik tonu sür ve iyice dağıt. 

Buğulu göz makyajında dağıtma işlemi çok önemli. Bunun için temiz bir makyaj fırçasıyla göz kapağının katlanma çizgisindeki farı ve metalik farı iyice dağıtarak doğal buğulu bir görünüm yarat.

5. Adım: Kirpik dibini belirginleştir​​​​​​​
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
Buğulu göz makyajının en önemli adımlarından biri de hacimli kirpikler oluyor. Kirpiklerini ön plana çıkarmak için alt ve üst kirpik dibini koyu renk bir farla mümkünse kahve tonlarında bir far kullanarak doldur.

Kirpik diplerini farla doldururken ince ve kesik uçlu far fırçası kullanmanı öneriyoruz. Böylece daha doğal bir sonuç elde edeceksin. Günlük makyajında buğulu göz makyajı yapmasan bile bu adımı uygulamak gözlerine etkileyici bir hava katacak. 

6. Adım: Hafif dumanlı göz makyajı
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı

2018 makyaj trendlerinde hafif dumanlı göz makyajı ön plana çıkıyor. Bu görünüm için far paletindeki en açık renkleri seçmeni öneriyoruz. Özellikle açık toprak renkleri, nude tonları ve pembenine en uçuk tonları hafif dumanlı göz makyajı yapmana yardımcı olacak.

Doğal tonlarda buğulu göz makyajı için mutlaka krem farlardan edinmelisin. Krem farların ıslak görünümü göz makyajına doğal bir hava katacak. Maybelline New York Color Tattoo - 35 On and On Bronze hafif buğulu göz makyajı için ideal bir renk. 

7. Adım: Hafif Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?​​​​​​​
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı

Doğal tonlardaki dumanlı göz makyajı için öncelikle krem farını tüm göz kapağına sür. Daha sonra gözlerinin dış köşesine kahve veya kızıl tonlarındaki farını uygula ve iyice dağıt. Bu adım sayesinde gözlerin daha belirgin görünecek.

Eğer küçük gözlerinden şikayetçiysen dumanlı göz makyajında koyu renkler yerine açık renkler kullanmalı ve göz makyajının dış köşelerine yoğunluk vermelisin. Özellikle metalik tonlar gözlerinin daha iri görünmesine yardımcı olacak. 

8. Adım: Pratik buğulu göz makyajı nasıl yapılır?​​​​​​​
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
 

Acelem var 5 dakika içinde evden çıkmam lazım diyorsan bu makyaj hilesine mutlaka göz atmalısın.Pratik buğulu göz makyajı için üst kirpiklerinin diplerine göz kalemi çek, bu çizginin orta kısmını biraz daha kalın tut.  Alt kirpik diplerin için de bunu tekrarla, daha sonra çizdiğin çizgiyi parmağınla ya da aplikatörle dağıtarak buğulu bir görünüm ver.  

Göz kapaklarının dış köşelerine ve kaş kemiğinin hemen altına boylu boyunca, koyu renkli bir far uygula. Bunu yaparken yassı ve orta boy bir fırçadan yardım alabilirsin. Daha sonra bunu iyice dağıt ve hazırsın!

9. Adım: Tek bir göz kalemi ile buğulu göz makyajı
12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı

Sadece göz kalemiyle buğulu göz makyajı yapabileceğini biliyor muydun? Göz kalemini kullanmadan önce, kapalı halde sıcak suda 20 saniye kadar beklet. Çıkarıp biraz soğumasını bekle. Sürülebilir sıcaklığa geldiğinde göz kapaklarının kirpik diplerine yakın kısımlarına dağınık bir şekilde göz kalemini sür. Alt kirpik diplerin için de aynı işlemi yaptıktan sonra, kalemin arkasındaki sünger veya aplikatörle kalemi buğulu hale getir. Daha koyu bir görünüm istiyorsan bu işlemi tekrarla.

10. Adım: Siyah buğulu göz makyajı


12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
 

Siyah buğulu göz makyajı en elegan ve çekici göz makyajlarının başında geliyor. Özel bir davet makyajında veya ilk buluşmada siyah buğulu bakışlarınla çevrendekilerin ilgisini üzerinde toplayabilirsin.

Koyu göz makyajı için siyah ve grilerin toplandığı far paletlerini tercih etmelisin. Maybelline New York The Rock Nudes far paleti en güzel koyu renklerin toplandığı far paletlerinden biri. Yumuşacık uygulaması ve yoğun pigmentli yapısıyla bu far paletini kullandıktan sonra başka bir palete geçiş yapamayacaksın. 

11. Adım: Kahverengi dumanlı göz makyajı


12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
 

Kahverengi dumanlı göz makyajı herkese yakışan göz makyajlarından biri. Dilersen günlük makyajında, dilersen de gece makyajında bu stili tercih edebilirsin.

Kahverengi dumanlı göz makyajı için kahve ve altın tonlarının birleştiği far paletlerini tercih edebilirsin. Maybelline New York 24K Nudes, değerli taş renklerinden ilham alan renkleriyle kahverengi dumanlı göz makyajı sevenlerin imdadına yetişiyor. 

12. Adım: Kirpiklerini es geçme


12 adımda mükemmel buğulu göz makyajı
 

Göz makyajını ön plana çıkaran en önemli adım hacimli kirpiklerdir. Hacimli ve dolgun kirpikler için bizim tavsiyemiz  Maybelline New York Total Temptation Maskara oluyor. Kirpikleri tek tek ayıran yapısı sayesinde kısacık kirpiklerimizde takma kripik etkisini görebiliyoruz.

Kirpikleri ayırırken dolgunlaştıran bu maskarayı makyaj çantana mutlaka eklemeli ve her uygulamada 2 kat sürmelisin. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x