2018’in En İyi 20 Filmi!

2018'in En İyi 20 Filmi!

08 Aralık 2018 - 09:07

2018 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, "yedinci sanat" olarak anılan sinema filmleri, halen geniş kitlelere ulaşmaya; sinemaseverler, salonları doldurup taşırmaya devam ediyor. IMDb listelerinden yola çıkarak 2018'in en iyi filmlerini derlediğimiz listemizin başında ise Nuri Bilge Ceylan'ın "Ahlat Ağacı" filmi bulunuyor
Ahlat Ağacı


Ahlat Ağacı filminin konusu:

Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak ister. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam, kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır.

Üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra memleketi olan Çanakkale'nin Çan ilçesine dönen Sinan, işsiz güçsüz bir şekilde günlerini geçirir. Bir yandan en büyük hayali olan, kendi yazdığı ''Ahlat Ağacı'' adlı kitabı bastırabilmek için gerekli maddi kaynağı kapı kapı dolaşıp ararken, diğer yandan da etrafındakilerle, ailesiyle ve özellikle babası İdris'le birçok sürtüşmeler yaşar.

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan Senaryo: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Akın Aksu


Başlat: Ready Player One


Başlat: Ready Player One filminin konusu:

Başlat: Ready Player One, yönetmenliği Steven Spielberg tarafından gerçekleştirilen ve Ernest Cline'nin aynı isimli romanından uyarlanan, bilim kurgu, ve macera filmidir.

2045 yılında dünya yaşanmaz bir hale gelir ve insanlar gündelik hayat dertlerinden uzaklaşabilmek için OASIS adlı bir sanal gerçeklik oyunuyla, varoluşlarına bir anlam katabilmeye başlar. OASIS dünyasının mucidi James Halliday, gerçek bir dâhidir. Ancak Halliday öldükten sonra, OASIS dünyasının içindeki bir yere bir 'anahtar' gizlediğini, onu bulanın hem 500 milyar dolara, hem de OASIS dünyasının tam kontrolüne sahip olacağını anlattığı, ölümünden önce kaydedilmiş bir videosu ortaya çıkar.

Bunun olaydan sonra herkes anahtarı aramaya başlar. Colombus, Ohio'da yaşayan genç Wade Watts da bu yarışa dahil olur ve kısa sürede oyundaki başarısıyla herkesin dikkatini çeker. Ancak OASIS şirketinin yöneticileri, büyük ödülü kaptırmaya niyetli değildir ve hem oyunda, hem de gerçek hayatta Wade'i durdurabilmek için her şeyi yapacaklardır.

Yönetmen: Steven Spielberg Senaryo: Zak Penn, Ernest Cline, Eric Eason

Mission: Impossible - Yansımalar


Mission: Impossible - Yansımalar filminin konusu:

Mission: Impossible Yansımalar, Görevimiz Tehlike serisinin altıncı devam halkasıdır. İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin'deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt CIA ile ters düşer ve denetimsizliği sebebiyle CIA'in kara listesine girer.

Yönetmen: Christopher McQuarrie Senaryo: Christopher McQuarrie

Deadpool 2


Deadpool 2 filminin konusu:

İlk filmindeki maceralarının ardından Wade Wilson, yani Deadpool bu kez birçok açıdan tam zıttı olan Cable ile karşı karşıya gelir. Russell adında başka bir mutantın peşinde olan Cable'ı durdurmak için Deadpool, Domino ve Negasonic Teenage Warhead gibi diğer mutantlarla birlikte X-Force ekibini kurar.

Deadpool, kahramanlık işlerini devam ettirir ve bir yandan da gündelik hayatını sürdürür. Arkadaşı Vanessa'yla mutlu bir ilişki sürdüren Deadpool'un düzeni, gelecekten gelen Cable'ın ortaya çıkışıyla sarsılır. Cable gelecekte tehdit oluşturacak bir çocuğun peşindedir. Deadpool, Cable'ı durdurabilmek için süper güçlere sahip bir ekibi toplar ve bu aykırı karakterlerden oluşan X-Force ekibi, Deadpool'la birlikte maceraya atılır.

Yönetmen: David Leitch Senaryo: Rhett Reese, Paul Wernick, Rob Liefeld, Fabian Nicieza


Köpek Adası


Köpek Adası filminin konusu:

Günümüzden 20 yıl sonra Japonya'da, köpek nüfusu kontrolden çıkıp, bir de 'köpek gribi' salgını baş gösterince, köpeklerin çöple dolu bir adada karantina altına alınmasına karar verilir. 12 yaşındaki Atari Kobayashi, oraya bırakılmış Spots adlı köpeğini bulmak için büyük bir cesaret örneği göstererek adaya gelir. Adanın diğer köpekleri, Atari'nin Spots'u bulmasına ve bunu yetkililere yakalanmadan yapmasına yardım edeceklerdir.

Yönetmen: Wes Anderson Senaryo: Wes Anderson

İnanılmaz Aile 2


İnanılmaz Aile 2 filminin konusu:

İnanılmaz Aile 2, animasyonlu süper kahraman filmi olan, İnanılmaz Aile'nin devamı'dır. İnanılmaz Aile 2, süper güçlere sahip olan bir ailenin atıldığı maceraları anlatır. Süper güçlere sahip aile suçla savaşmaya devam ederken, süper kahramanların yasal olmaması sıkıntı yaratır. Ancak bu konudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen'dır. Helen süper kahramanların önemini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, evdeki işleyiş Violet ve Dash ile birlikte evde kalan Bob'un sorumluluğundadır. Küçük Jack'in de süper güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, evin kontrolünü sağlamak iyice zorlaşır.

Yönetmen: Brad Bird Senaryo: Brad Bird


Jurassic World: Yıkılmış Krallık


Jurassic World: Yıkılmış Krallık konusu:

Jurassic World: Yıkılmış Krallık, J. A. Bayona tarafından yönetilen, bilim kurgu ve macera filmidir. Bu film, 2015 yapımı Jurassic World'ün devamı ve Jurassic Park film serisinin beşinci filmidir. Filmin senaryosu Colin Trevorrow ve Derek Connolly tarafından yazıldı.

İlk filmde yaşanan facianın ardından, Claire'in parkı yönetirken birer market ürünü gibi gördüğü dinozorlara olan bakış açısı değişir ve "Dinozor Koruma Grubu" isimli bir organizasyon kurar. Amacı; aktif bir yanardağın harekete geçtiği adada yaşayan dinozorları adadan çıkarmanın bir yolunu bulmaktır. Claire, bu tehlikeli ve zor görevi yerine getirebilmek için de dinozorlara karşı baskınlığını kanıtlamış olan tanıdığı tek kişiden, Owen Grady'den yardım ister. İkilinin bir kurtarma görevi amacıyla gittikleri adada ise her şey sarpa saracaktır.

Yönetmen: Juan Antonio Bayona Senaryo: Colin Trevorrow, Derek Connolly


Avengers: Sonsuzluk Savaşı


Avengers: Sonsuzluk Savaşı filminin konusu:

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Marvel Comics' in aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanmış, bilim kurgu ve askiyon filmidir. Avengers: Sonsuzluk Savaşı, dünyanın gördüğü en büyük tehdite karşı güçlerini birleştirmek zorunda olan kahramanların verdikleri mücadeleyi konu ediniyor. Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlar, birbirlerinden uzak düşerler. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımız elindedir.

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo Senaryo: Stan Lee, Jack Kirby, Christopher Markus, Jim Starling


Yolcu


Yolcu filminin konusu:

Evinden işine gidip işten eve dönmek için her gün düzenli olarak banliyö trenini kullanan sigortacı Michael McCauley, birgün sıradan bir yolculuk esnasında Joanna adında daha önce trende görmediği bir kadınla tanışır. Joanna, trende bulunan ama oraya ait olmayan birini bulmasını ister, karşılığında tuvaletteki 75 bin doların sahibi olacaktır. Son durağa kadar birçok sırrı çözmek zorunda kalan Michael, artık trendeki herkesin hayatından sorumludur.

Yönetmen: Jaume Collet-Serra Senaryo: Byron Willinger, Philip De Blasi


Sessiz Bir Yer


Sessiz Bir Yer Filmin Konusu

İki çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir.

Yönetmen: John Krasinski Senaryo: John Krasinski, Scott Beck, Bryan Woods


Oyun Gecesi


Oyun Gecesi filminin konusu:

Oyun oynamayı çok seven Max ve Annie, bir oyun akşamı esnasında tanışıp evlenmiş bir çifttir. Bir akşam Max'in ağabeyi Brooks son derece gerçekçi bir 'cinayet' partisi düzenlerler. Ancak bazı şeylerin oyun olmadığına, 'gerçekten' yaşanıyor olduğuna dair şüpheye düştüklerinde, tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını anlarlar. Bu karmaşık gece boyunca, her dönemeç beklenmedik bir olaya yol açtıkça arkadaş grubu boylarından büyük bir işe kalkıştıklarını fark eder. Kuralların ve puanların olmadığı, oyuncuların kimler olduğu bilinmeyen bu gece, ya uzun süredir yaşadıkları en eğlenceli gece ya da oyunun sonu olacaktır.

Yönetmen: John Francis Daley, Jonathan Goldstein Senaryo: Mark Perez


Bohemian Rhapsody


Bohemian Rhapsody filminin konusu:

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen, Freddie Mercury'nin hayatının anlatıldığı biyografik sinema filmidir. Film, simgeleşmiş şarkılarıyla grubun yükselişine ve Mercury'nin iç çatışması ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen müzik tarihinin en büyük konserlerinden birine, liderlik ettiği anları sinemaseverler ile buluşturuyor.

Yönetmen: Bryan Singer Senaryo: Peter Morgan, Anthony McCarten, Justin Haythe


Upgrade


Upgrade filminin konusu:

Yakın bir gelecekte teknoloji hayatın her anına egemen olduğunda bile Grey Trace, bu yeni düzene teslim olmaz ve işleri elinden geldiğince kendi kas gücüyle, mekanik olarak halletmeye devam eden bir adamdır. Ancak günün birinde çok sevdiği karısı Asha'nın, dört kişinin saldırısı sonucu öldürülmesi ve kendisinin omurilik felci geçirmesiyle, yavaş ve acı dolu bir ölümü beklemekten başka bir çaresi kalmaz. Günün birinde kendisini ziyaret eden bir mucidin icadı ona umut olur.

Yönetmen: Leigh Whannell Senaryo: Leigh Whannell


Black Panther


Black Panther filminin konusu:

Kaptan Amerika'yla yan yana çarpıştıktan sonra vatanı Wakanda'ya dönen T'Challa, ya da Kara Panter, bu gözlerden uzak, ancak son derece gelişmiş ülkeye liderlik etmeye hazırlanır. Ancak ülke içinde karışıklıklar çıkar ve tahta aday olan başkaları baş gösterir. Ülkesini bir arada tutmak ve savaşa girmesini engellemek isteyen T'Challa, CIA ajanı Everett K. Ross'un da yardımını almak zorunda kalır.

Yönetmen: Ryan Coogler Senaryo: Ryan Coogler, Joe Robert Cole


Tomb Raider


Tomb Raider filminin konusu:

Richard Croft'un gittiği bir keşif gezisinden hiç dönmemesi yüzünden, genç Lara Croft, babasını yedi yıldır görmemiştir. 21 yaşındaki Croft'un hayatta hiçbir görünür amacı yoktur, okulunda sık sık devamsızlık yapmakta, bisiklet kuryeliği işiyle güç bela hayatta kalmaktadır. Nitekim babasının hayatta olmadığı gerçeğini kabullenemeyen Croft, bu nedenle babasından kalacak büyük mirası ve şirket sahipliğini de reddeder. Babasının yok oluşundaki sırrı çözmeye kararlı olan Lara Croft, sadece gitmesi bile çok tehlikeli olan mitolojik sırlarla dolu bir adaya çıkarak, inanılmaz tehlikelerle dolu bir maceraya atılır.

Yönetmen: Roar Uthaug Senaryo: Geneva Robertson-Dworet, Alastair Siddons


Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi


Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi filminin konusu:

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi, Yıldız Savaşları karakterlerinden Han Solo'nun gençlik yıllarını konu alan Western türündeki bir filmdir. Dünyanın en iyisi olmaya karar veren genç Han Solo, kaçakçılık için toplanan bir ekibin üyesi olur ve hayat boyu yanında olacak yardımcı pilotu Chewbacca ile güçlerini birleştirme kararı alır. Yıllarca dostluğunu sürdüreceği Lando Calrissian ve Qi'ra da bu macerada Han Solo'ya eşlik eder.

Yönetmen: Ron Howard Senaryo: Lawrence Kasdan, Jon Kasdan


Venom: Zehirli Öfke


Venom: Zehirli Öfke filminin konusu:

Araştırmacı gazeteci Eddie Brock, başına gelen talihsiz bir olayın ardından, kariyerini yeniden ayağa kaldırabilmek için Life Foundation'ın gizli faaliyetlerini araştırmaya başlar. Bir tesiste denemeleri yapılan ortak simbiyotla temas edince ''Venom'' adlı çok güçlü ve kontrolü zor bir yaratık ortaya çıkar.

Yönetmen: Ruben Fleischer Senaryo: Ed Solomon, Todd McFarlane, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg, Kelly Marcel


Ocean's 8


Ocean's 8 filminin özeti:

Ocean's serisinde George Clooney'nin canlandırdığı Danny Ocean'ın kız kardeşi olan Debbie Ocean, beş yıllık bir hapsin ardından serbest kalır. Ancak planı özgürlüğünü kazandığı gibi tatile gitmek ya da sakin bir hayata geçiş yapmak değildir. Debbie hemen yeni bir soygun planına girişir. Yıldızlar yağmurunun yaşandığı Met Galası'nı hedef alan Debbie, soygun için Lou, Nine Ball, Amita, Constance, Rose, Daphne Kluger ve Tammy'den oluşan mükemmel bir kadroyu toplar ve sekiz kişilik bu usta hırsız grubu, mükemmel soygun için kolları sıvar. En önemli hedefleri ise Daphne Kluger'ın boynundaki değerli gerdanlıktır.

Yönetmen: Gary Ross Senaryo: Gary Ross, Olivia Milch


Adalet 2


Adalet 2 filminin özeti:

Adalet 2'de, Robert McCall geçmişin izleriyle boğuşur. CIA'in gizli operasyon gücündeyken adaleti sağlayabilmenin huzurunu kaybetmiş olan McCall, hala ruhundaki boşlukları doldurmaya çalışmakta ve bir yol aramaktadır. Umutsuz durumdaki adalet arayıcılarına yardım eden ve haksızlıkları düzeltmek için mücadele veren McCall, günün birinde eski arkadaşı Susan Plummer'dan kötü haberler alır. Şimdi McCall bildiği en iyi şeyi yapmalı, kendi adaletini kendi sağlamalıdır.

Yönetmen: Antoine Fuqua Senaryo: Richard Wenk, Michael Sloan


Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları


Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları filminin özeti:

Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları, David Yates tarafından yönetilen ve senaryosu J. K. Rowling tarafından yazılan 2018 yapımı fantastik bir filmidir. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminin devamı ve Fantastik Canavarlar film serisinin ikinci filmidir.

Newt Scamander'ın da yardımıyla Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kongresi, tarafından yakalanan karanlık büyücü Gellert Grindelwald kaçmayı başarmış ve kendine, gerçek niyetinden habersiz olan müritler toplamaya başlamıştır. Karanlık büyücünün sihir dünyasından ayrı olan tüm canlıların hepsine hükmedecek safkan büyücüler yetiştirme planı, dünya için büyük bir tehlike yaratmaktadır. Karanlık büyücünün planlarını bozmak isteyen profesör Albus Dumbledore, eski öğrencisi Newt Scamander'dan yardım ister. Önündeki tehlikenin farkında olmayan Newt, gerçek dostluklar ve aile bağları konusunda bile sevgisinin ve sadakatinin test edileceği bir yola girecek.

Yönetmen: David Yates Senaryo: J.K. Rowling

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x