2018 Yılı YDS İlkbahar Dönemi Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

2018 Yılı YDS İlkbahar Dönemi Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

2018 Yılı YDS İlkbahar Dönemi Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

07 Şubat 2018 - 11:49

YDS Sınavı - ÖSYM'nin 2017 yılı sınav takvimine göre 2 sınav dışında tüm sınavlar bitti. ÖSYM, E-YDS ve 2017-Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavlarını da uyguladıktan sonra 2018 takvimini uygulamaya koydu. 2018 yılında yapılacak sınavlardan biride YDS sınavı olacak. * Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM), 2018 yılında yapılacak sınavların takvimini açıkladı. e-YDS, TUS, STS Tıp Doktorluğu, YDS, EKPSS, ALES, İSG, YKS, DGS, KPSS ve EUS sınavlarına katılacak adaylar için sınav başvuru tarihleri ve sınav tarihleri belli oldu. ÖSYM başkanlığı dün 2018 yılı için sınav takvimini açıkladı. Akademik mecmua olarak tarihini ilk öğrenmek istediğimiz sınavlardan birisi YDS oldu. YDS İlkbahar sınavının tarihi de açıklanan ÖSYM takvimi ile netleşmiş oldu. 

ÖSYM'nin açıkladığı sınav takviminin önemli sınavlarından birisi olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 2018-YDS İlkbahar Dönemi (YDS) ve Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2018/1) tarihleri de belli olmuş oldu.  
** Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

*** Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Binalarında) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23:59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.**** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

2018 YDS İlkbahar Dönemi Sınavı başvuruları, 7-15 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. Geç Başvuru tarihi ise 28 Şubat 2018 olarak belirlendi. 2018 YDS İlkbahar Dönemi Sonuçları 26 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

ÖSYM tarafından Eylül 2018'de yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) başvuruları başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 2018-YDS başvurularının Temmuz - Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacağı açıklandı. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra belirtilen sürede sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacak. 

2018 YDS ilkbahar ve sonbahar olmak üzere senede iki defa ÖSYM tarafından yabancı dil yeterliliğini ölçmek için uygulanan bir sınavdır. 2018 YDS İlkbahar Dönemi Sınavı Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak. Bir dönemde yalnız bir yabancı dilden sınava girilebilecektir. 

2018 YDS İlkbahar Dönemi Sınavı'nda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılacak. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunacak. Diğer dillerde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılacak. Türkçeye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılacak.

Sınava başvuracak adaylar başvuru işlemleri sırasında 90 TL sınav ücretini ilgili bankalara ödemek durumundadırlar. 2018 YDS İlkbahar Dönemi Sınavı 1 Nisan 2018 tarihinde saat 10.00'da yapılacak ve 180 dakika (3 Saat) sürecek. 


Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacaktır. Ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebileceklerdir. Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.

İngilizce sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir. Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x