25. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

25. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

25. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

18 Şubat 2018 - 20:10


İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali 03-22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak.

İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri ile İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen Festival, 3 Mart 2018 Cumartesi günü AASSM’de yapılacak sergi açılışı ve Emin Fındıkoğlu+12 Konseri ile başlayacak.

25. İzmir Avrupa Caz Festivali, on bir konser, iki sergi, bir seminer, bir film gösterisi, atölyeler ve yan etkinliklerin yer aldığı programıyla İzmirlilere unutulmaz bir caz festivali yaşatacak.

Açılış Konseri “Emin Hoca”dan

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin 3 Mart 2018 Cumartesi günü sat 20.00’de AASSM Konser salonundaki açılış konserini, caz piyanistliğinin tartışmasız en büyük ismi, caz çevrelerinin “Emin Hoca”sı Emin Fındıkoğlu ve grubu yapacak. Sanatçının 2015’te, İKSV İstanbul Caz Festivali tarafından kendisine sunulan “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne teşekkür amacıyla oluşturduğu Emin Fındıkoğlu +12 adlı bu büyük caz orkestrası, bugün aralarında Şenova Ülker ve İmer Demier gibi ustaların yanı sıra, Türk cazının genç yeteneklerinin de bulunduğu 16 cazcıyı kucaklıyor. Vokalistler Meltem Ünel ve Zeynep Kuyumcu ile çalışan topluluğun repertuvarı Fındıkoğlu’nun özenle seçip düzenlediği parçalardan oluşuyor. İzmir Avrupa Caz Festivali yirmi beşinci yılında bu büyük ustayı İzmirli sevenleriyle buluşturmaktan gurur duyuyor. Geçmişteki Görkemli Cazın Peşinde First Gig Never Happened

Geçmişin görkemli cazının köklerini araştırma macerasına atılan Lisa Hofmaninger ile Judith Schwarz ve onlara piyanoda eşlik eden kafa dengi ortakları Alexander Fitzthum kısaca First Gig Never Happened, 5 Mart 2018 Pazartesi günü İzmirli caz severleri Charles Mingus ve Thelonious Sphere Monk gibi efsanelerin müziğine doğru keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Eşsiz tarzları ve dehalarıyla ustaları selamlayan First Gig Never Happened, kahramanlarının müziğinin sonsuz yönünü vurgulayacak. Geçmişe tutkularını modern yöntemlerle ifade eden Üçlü, eskilerden yeni şeyler yaratırken inanılmaz güzellikte sesler elde ediyor. İstanbul Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile yapılan 25. İzmir Avrupa caz Festivali Konserinde Üçlü, dinleyicilerine muhteşem bir caz deneyimi vadediyor. First Gig Never Happened konseri diğer konserler gibi saat 20.00 de başlayacak ve AASSM Küçük Salonda yapılacak.

Karşıt Türlerin Ustaca Kaynaşması Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz

Köklü bir klasik eğitim alan, farklı türler denemelerine rağmen klasik müzikten pek kopamayan Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz, piyano ve davul ikilisi olarak 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne farklı bir renk katacak. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 6 Mart 2018 Salı günü AASSM Küçük Salonda yapılacak konserde farklı türleri ustaca kaynaştıran, yüksek sanatla eğlenceyi uyumla buluşturan İkili, 20’lerin kesik tempolu caz müziğine göndermelerde bulunan farklı bir konserle seyirci karşısına çıkacak.

Sitar, piyano ve davuldan oluşan sempatik üçlü Pulsar Trio

Enerjik, dinamik tempolar ve incelikle işlenmiş, hayati melodiler. Alışılmadık şekilde bir araya gelen sitar, piyano ve davuldan oluşan sempatik üçlü Pulsar, caz ve Worldbeat’in harika bir füzyonunu yaratıyor. 7 Mart 2018 Çarşamba Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile yapılacak konserde Pulsar Trio (Matyas Wolter – sitar, Beate Wein – piyano, Aaron Christ-davul) dinleyenlerini masalsı bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

Caz Tutkunu Klasikçiler Ozana Barabancea & Band

25. İzmir Avrupa Caz Festivali, 10 Mart 2018 Cumartesi günü AASSM Küçük Salonda İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile sıra dışı bir konsere ev sahipliği yapacak. Her biri caz tutkunu klasikçiler; Ozana Barabancea- vokal, Sorin Zlat- piyano, Virgil Popescu- basgitar, kompozisyon, Claudiu Purcarin- davul, klasik müzikte defalarca kanıtladıkları olağanüstü yeteneklerinin caz yansımalarını sunacak. Dünyanın tanınmış caz festivallerine konuk olan Topluluk, besteleri ve düzenlemeleriyle dinleyenlerini yeni bir boyuta taşıyacak.

Sınırsız Yaratıcılığın Sesi Leïla Martial Trio “ Baa Box”

Caz vokalleri içinde tartışmasız en ön sıralarda yer alan Leila Martial ve Pierre Tereygeol( gitar, vokal) ile Eric Perez’den (davul, insan-bas, vokal) oluşan Triosu, İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile 12 Mart 2018 Pazartesi günü AASSM Küçük Salonda unutulmaz bir konser vermeye hazırlanıyor. Eleştirmenlerin; “Geğirse, üflese, çığlık atsa veya melodiye hassas bir şekilde eşlik etse de, Leïla Martial hesaba katılması gereken bir güçtür. Pierre Tereygeol'in ateşli

gitar soloları ve Eric Perez'in kontrollü bir şelaleye dönüşen ritimleri ile coşan Trio yeteneklerinin doruklarındadır” dediği Üçlü, 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin unutulmazları arasına girmeye aday.

Mükemmele Uzanan 22 Yıllık Deneyim Bconnected Jazz Band

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde 13 Mart 2018 Salı günü AASSM Küçük salonda İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile Bconnected Jazz Band konseri yapılacak. Müzikleri; Miles Davis, Brecker’s Brothers, Billy Cobham, Larry Carlton, Scott Henderson, Herbie Hanckok, Brad Meldhau, Spyro Gira, Carlos Santana, Gary Willis, Jaco Pastorius, Weather Report, John Scofield, Giovanni Hidalgo, Head Hunters gibi pek çok sanatçıdan etkilenen Eugene Montenero (gitar), Fred Lopez (davul), Ivan De Luca (bas),Dominique Favre (klavye, piyano) ve Philippe Sellam’dan (saksafon) oluşan Bconnected Jazz Band, dinleyicileriyle olan buluşmalarını olağanüstü deneylere dönüştürüyor.

Vein Trio & Aarhus Jazz Orchestra Buluşması ve Symphonic Bop

Efsanevi Vein Trio’nun, Danimarkalı en iyi caz müzisyenlerinden oluşan 40 yıllık üstün müzik deneyimli Aarhus Jazz Orchestra ile buluşması sıra dışı bir müzik deneyiminin doğmasını sağlıyor: Symphonic Bop. Çağdaş caz ritimlerini big band’in orkestra tınılarıyla birleştiren Symphonic Bop, VEIN üyelerinin klasik eğitiminin yanı sıra üçlünün Dave Liebman, Greg Osby ve Glenn Ferris gibi olağanüstü müzisyenlerle birlikte çalışarak edindiği birinci sınıf caz deneyiminden yararlanan orijinal bir estetik sunuyor. İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 15 Mart 2018 Perşembe günü AASSM Küçük salonda yapılacak konser dinleyicilerini sıra dışı bir müzik deneyimine davet ediyor.

Uluslararası Sahnelerin Aranan İsmi Iñaki Sandoval

Klasik piyano eğitimini olağanüstü bir caz kariyeri için temel olarak kullanan Iñaki Sandoval, İspanyol caz müzisyenleri arasındaki ayrıcalıklı yerini her konserinde kanıtlamakla tanınıyor. Halen Estonya’daki University of Tartu Viljandi Kültür Akademisi’nde profesör ve yönetici olarak görev yapan Sandoval, 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne kendi bestesi “Estonian Suite: Live in Tallinn” ile gelecek. Estonya’nın insanları, gelenekleri, kültürü, güzel doğası, ormanları, gölleri, nehirleri, sakinliği, kışı, yalnızlığı ve sessizliğini Iñaki Sandoval’ın caz ve doğaçlama prizmasından görmek istiyorsanız İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri işbirliği ile yapılacak Iñaki Sandoval konseri 16 Mart 2018 Cuma günü AASSM Küçük Salonda.

Çağdaş Caz Sahnelerinin İdolü Max Ionata Hammond Trio

Çağdaş caz sahnesinin önde gelen ve dünyanın en çok talep edilen müzisyenlerinden biri olan İtalyan saksafoncu Max Ionata, Mayıs ayında dördüncü

kaydı "Rewind"ı yayınladı. "Rewind" Max Ionata için bir dönüm noktası oluyor ve böylece kendisini tamamen farklı bir topluluğun başında yeniden konumlandırıyor: bir Hammond üçlüsü. Grup, geçmiş yıllar boyunca düzenlenen çok sayıda konser sırasında olağanüstü bir sinerji sergileyen, uluslararası öneme ve olağanüstü bir yetenek yelpazesine sahip; org sanatçısı Luca Mannutza ve davul ustası Adam Pache’dan oluşuyor. Max Ionata Hammond Trio, İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile 20 Mart 2018 Salı günü AASSM Küçük Salonda bir konser verecek ve Festivalin geleneksel Açık Caz Orkestrası Atölyesini yönetecek.

Hem Konser Hem Eğitim

İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne katılacak Max Ionata Hammond Trio, 21 ve 22 Mart 2018 günleri geleneksel Açık Caz Orkestrası Atölyesini de yönetecek. Tema; Caz müziğinde ve birliktelikte doğaçlama teknikleri olarak belirlendi. Atölyeye katılacak genç cazcılar ve Trio 22 Mart 2018 Perşembe günü 20.00’de AASSM Küçük Salonda Açık Caz Orkestrası Final Konseri ile sahnede olacak.

FESTİVAL İÇİNDE FESTİVAL – YAN ETKİNLİKLER

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin tamamı ücretsiz yan etkinlikleri İzmirlilere festival içinde festival yaşatacak.

16. Caz Afişi Sergisi

İKSEV’in 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini belirlemek için açtığı 16. Caz Afişi Yarışmasını Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Özlem Yılmaz’ın çalışması kazandı. Seçici kurul, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf öğrencisi Beyza Kara, üçüncülüğü ise İstanbul Şehir Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğrencisi Melih Kızıl’ın çalışmalarına verdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Leyla Yaramış ve Grafik Sanatçısı Gökhan Pahlı’nın afişleri ise Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Sergilenmeye değer görülen 28 afiş 3 – 22 Mart 2018 tarihleri arasında AASSM Alt Galeride sergilenecek.

Almanya’da Cazın Tarihi Fotoğraf Sergisi

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin ikinci sergisi İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan Almanya’da Cazın Tarihi Fotoğraf Sergisi olacak. Sergi, caz müziği tarihi ile olduğu kadar, güncel sahnesi ile de ilgili, kulüpler ve festivallerden görüntüler içeriyor, plak etiketleri ve radyonun rolünü anlatıyor. Dr. Wolfram Knauer’in (Darmstadt Caz Enstitüsü)proje yönetmenliğindeki sergi 3-22 Mart 2018 tarihleri arasında AASSM Alt Galeride görebilecek.

Write Stuff – Bir Caz Yazarı Yetişiyor

25. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında gazetecilik öğrencilerine yönelik, caz yazarlığını konu alan “Write Stuff” düzenlenecek. Atölyeyi, Türkiye’de bu işin en iyilerinden Ümit Tunçağ, gazeteci Sirel Ekşi ile caz tarihçisi, yazar, gazeteci Francesco Martinelli yürütecek. Atölye 1 Mart 2018 Pazartesi günü caz müziği ile ilgili genel bilgilendirme ile başlayacak. Festival konserlerini izleyecek öğrenciler konser önceleri ve/ veya sonrasında tekrar bilgilendirilecek. Festival sonrasında yazacakları değerlendirmeler arasından seçilecekler Türkiye’nin tek caz dergisi JAZZ’da imzalarıyla yer alacak.

Pulsar Trio Caz Atölyesi

Matyas Wolter – sitar, Beate Wein – piyano, Aaron Christ’tan –davul oluşan Pulsar Trio’nun 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.00 – 13.00 arasında İKSEV’de atölye çalışması var. Matyas Wolter, klasik Hint müziğinin temel yapısını, Raga'nın ilgili melodik konseptini ve ayrıca Tala'nın ritmik çemberini sunacak. Bu yapılar Batı, Türk ve Hint kültürünün enstrümanlarında çalınacak şekilde aktarılacak. Bir parça en çok 15 katılımcının bulunacağı grupta, bestelenmiş ve doğaçlama kısımlarla birlikte geliştirilecek.

Seminerin Konusu Charles Mingus

Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci-yazar Francesco Martinelli, İzmir Avrupa Caz Festivallerinin en az konserler kadar ilgi gören geleneksel Caz Seminerinde bu yıl efsanevi Charles Mingus’u konu ediyor. 9 Mart 2018 Cuma günü saat 18.00’de İKSEV’de yapılacak semineri Ümit Tuncağ Türkçe’ye çevirecek.

Film Gösterimi: All Night Long

İngiliz Yönetmen Basil Dearden’in başrollerini Patrick McGoohan, Keith Michell ve Betsy Blair’in oynadığı 1962 yapımı filmi All Night Long, Dave Brubeck ve Charles Mingus'un da aralarında bulunduğu dönemin en iyi caz müzisyenlerini caz kulübü ortamında görmenizi sağlayacak. Othello’dan esinlenen konusuyla dönemin en iyi caz filmlerinden olan All Night Long, 9 Mart 2018 Cuma günü saat 19.30’da İzmir Fransız Kültür Merkezi sinema Salonunda gösterilecek.

Publik Market

Lokal üreticileri, zanaatkârları, tasarımcıları, sanatçıları; komüniteler, destekçiler ve kurumlar ile buluşturan alanlar yaratmayı hedefleyen Publik Market, 10 -11 Mart 2018 günleri 13.00 – 19.30 arasında Edit & Chill ‘de kurulacak. 25. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında yer alan Publik Market, caz müziği ve tasarım kültürünü sokağa taşıyacak.

Bconnected Jazz Band Caz Atölyesi

Eugene Montenero, gitar, Fred Lopez, davul, Ivan De Luca, bas, Dominique Favre, klavye, piyano, Philippe Sellam, saksafon oluşan Bconnected Jazz Band 13

Mart 2018 Salı günü saat 15.00-17.00’ de İKSEV’de Doğaçlama & ritim “Bir grupta çalmak” temalı bir atölye yapacak.

Vein Trio Caz Atölyesi

Michael Arbenz, piyano, Thomas Lähns, kontrbas, Florian Arbenz’den ,davul oluşan Vein Trio 15 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.30 – 12.00’de İKSEV’de Ritim Bölümünde Çalma Sanatı (Swing, Groove,Çalma Formları, Karşılıklı Etkileşim…) temalı bir atölye yapacak.

Sanat, Bilim ve Bilgeliğin Kesişmesi “Go”

17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 14.002de İKSEV’de dünyanın en eski zekâ oyunlarından biri olan Go tanıtılacak. İzmir Go Oyuncuları Derneği bu kadim oyunla ilgili geniş çaplı bir tanıtım yapacak ve oyunun temel ilkelerinden söz edecek.

Biletler Biletix’te

25. İzmir Avrupa Caz Festivali biletleri 16 Şubat 2018 Cuma gününden itibaren Biletix gişelerinden alınabilecek.

BİLET BİLGİLERİ İnternette Bilet Satış: www.biletix.com

Çağrı Merkezi: 0850 755 55 55

İKSEV Ana Gişe AASSM Telefon: 0 232 247 80 03

Bornova Palme Kitabevi

Çankaya Migros

Karşıyaka Pan Kitabevi

Bilet Fiyatları

TAM

Tüm konserler: 40 TL.

İNDİRİMLİ

Tüm konserler için öğretmen. Öğrenci. Emekli ve 60 yaş üstü: 20 TL.

(sınırlı sayıda ve belirli kategoride)

GRUP İNDİRİMİ

En az 20 kişilik gruplara %10 indirim* uygulanır.

Telefon: 0232 482 00 90 / 106

*Sınırlı sayıda satışa sunulan indirimli biletlere grup indirimi yapılmaz.

İKSEV Festival programında değişiklik yapabilir.

Saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x