5 KAMYON DOLUSU CİNSEL İLAÇ SATIŞI! TAM 5 KAMYON...

5 KAMYON DOLUSU CİNSEL İLAÇ SATIŞI! TAM 5 KAMYON...

Kargo firması görünümüyle, yasak cinsel ve zayıflama ilacı satışına operasyon!

09 Şubat 2018 - 16:40

İstanbul'da, yasa dışı olarak üretilen cinsel içerikli ilaç ve zayıflama ürünlerini,  kurdukları çağrı merkezi ve sosyal medya hesapları üzerinden satan bir şebekeye yönelik olarak düzenlenen operasyonda 160 bin parça ürün ele geçirildi. İlaçları satan 2 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda  ele geçen ilaçların piyasa değerinin 8 milyon lira olduğu öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Fikri Mülkiyet Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden cinsel içerikli ilaç satan bir şebekeyi belirleyince takip başlattı. Yapılan takip ve araştırmalarda, şebekenin bir kargo firması adı altında satış yaptığı belirlendi. Yaklaşık 1 ay süren çalışmalarda, şüphelilerin yer değiştireceği değerlendirilince operasyon kararı alındı.
Esenler İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte 4 adrese düzenlenen baskında, 62 bin 355 gıda takviye ürünü,  95 bin 110 cinsel performans artırıcı ilaç, 584 sahte parfüm ile çok sayıda sahte etiket ve kutu ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı.

Ele geçirilen ve piyasa değeri 8 milyon lira olduğu tespit edilen 5 kamyon dolusu cinsel içerikli ilaç ve zayıflama ürünlerini kargo firması görünümü altında bir adreste sattığı öğrenilen şüphelilerin, firmada çağrı merkezi kurduğu ve satış için sosyal medya ve interneti kullandığı belirlendi. 

Satış ve ödeme işlemlerini çağrı merkezinde çalıştırdığı 7 kadınla yaptığı belirlenen şebekenin Esenler İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince incelenen ürünlerinin, sağlıksız koşullarda saklandığı da tespit edildi. Ön incelemelerde sahte olduğu anlaşılan ürünlerin, nerede ve hangi şartlarda üretildiğinin araştırıldığı öğrenilirken, zararlı bileşenler içerebileceği belirtilen ürünlerden alınan numunelerin İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderileceği ifade edildi. Ele geçirilen sahte ürünlerle ilgili bazı firmalarında şüphelilerden şikayetçi oldukarı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x