7 Yıl sonra Pişman Oldu!

7 Yıl sonra Pişman Oldu!

ABD'nin Michigan eyaletinde 19 yaşındayken cinsiyet değiştirerek trans erkek olduğunu duyuran Issa, 7 yıl sonra uzun süren hormon tedavilerinin ardından kararından vazgeçerek yeniden kadın olmak istediğini açıkladı

27 Ocak 2022 - 20:00

Michigan'ın Detroit şehrinde yaşayan 26 yaşındaki Issa, kadın olarak doğdu. Ancak 19 yaşına geldiğinde cinsiyet değiştirme kararı alarak testosteron hormonu kullanmaya başladı.


Trans bir erkeğe dönüşümü kapsamında 2016 yılında göğüslerini ameliyatla aldıran Issa, 6 yıl boyunca testosteron hormonu kullandı. Bu sayede daha derin bir sese, sakala ve kas gelişimine sahip olan Issa, buna rağmen bir erkek olarak mutlu olmadığını fark ederek depresyona girdi.


Şubat 2021'de tekrar kadın olmaya karar veren Issa, testosteron terapisini bıraktı ve tekrar vücudunun kadın olması için çabalamaya başladı. Hormon terapisini bıraktıktan sonra ani bir rahatlama hissi duyduğunu belirtti.

AYDINLANMA YAŞADIM

Cinsiyet değişimi konusundaki deneyimlerini paylaşan 26 yaşındaki kadın, yaşadığı deneyimlerin cinsel kimliğiyle ilgili zorluk yaşayan ve dönüşüm konusunda kararsız olan kişilere yardım etmeyi umduğunu söyledi. Real Fix'e konuşan Issa, "Üçüncü veya dördüncü yıldönümünden sonra, depresyonum ağırlaşmaya başladı. Karar verdiğimde bir tür aydınlanma yaşadım - hayatımın geri kalanında bir daha hormon kullanmak zorunda değildim. Bu benim için bir şok gibiydi. Bir sonraki hissettiğim şey bir rahatlama hissiydi. İşte o zaman kendimi dinlemem gerektiğini anladım" dedi.


Cinsiyetini değiştirip erkek olmuştu… 7 yıl sonra yeniden kadın olma kararı aldı
Kendisini bir daha kadın gibi görmeyi ummadığını söyleyen Issa, mevcut durumundan mutlu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Karşınızda gördüğünüz bu kadınsı insan olacağımı kesinlikle düşünmemiştim."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x