ABD Askerleri...

ABD Askerleri...

13 Ekim 2018 - 20:20 - Güncelleme: 13 Ekim 2018 - 20:20

Suriye'nin Münbiç kentinde, Türkiye ile ABD Silahlı Kuvvetleri'nin birlikte yürüteceği ortak devriye faaliyetlerine katılacak her iki ülkenin askeri personellerinin katıldığı eğitim, Suriye sınırındaki Gaziantep'te sürüyor

Türkiye ile ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Münbiç Yol Haritası kapsamında, Münbiç kenti çevresinde yürüteceği ortak devriye öncesi düzenlenecek eğitimlere katılmak için ABD Silahlı Kuvvetleri'nden ilk grup personel, 2 Ekim'de Türkiye'ye geldi.

Gaziantep'e gelen ABD askerleri, Türk askerleriyle birlikte 5 Ekim'de güvenlik nedeniyle açıklanmayan kışlada ortak eğitime başladı. Askeri kaynaklar, iki ülkenin askeri personelinin, eğitimde ilk olarak ordularının taktiksel araçları ve silah sistemleri hakkında bilgiler edindiği ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı'na bağlı olarak 66 ülke veya uluslararası kuruluşa bağlı askeri birimler tarafından terör örgütü DEAŞ ile Suriye'deki faaliyetlerine karşı askeri mücadele amacıyla oluşturulan Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı ekibinin de izlediği eğitim sonrası ABD ile Türkiye, Münbiç çevresinde ortak devriyeye başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x