ABD’den İlk Açıklama!

ABD'den İlk Açıklama!

14 Ocak 2019 - 16:19

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Türkiye, Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz" skandal tweetinin ardından bir açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan geldi. Pompeo açıklamasında, Trump'ın mesajının Suriye'den çekilme kararında bir değişiklik anlamına gelmediğine dikkat çekti

Alınan habere göre ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki temasları sırasında konuştu.
Dışişleri Bakanı Pompeo'ya ABD Başkan Donald Trump'ın Türkiye ekonomisine yönelik tehdidi sorulunca, "Bunu ona sormalısınız. Yaptırım veya bu tür şeylerden bahsettiğini tahmin ediyorum" yanıtını verdi.
Pompeo, "Trump yönetimi Türkiye'nin Kürtlerin peşine düşmemesi gerektiği konusunda son derece tutarlı tutum gösterdi" ifadesini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Suriyeli Kürtler için "güvenli bölge" hakkındaki soruya da, "Sınırın güvenliğini nasıl sağlayacağımızı görüşüyoruz" cevabını verdi.
KAŞIKÇI CİNAYETİ VURGUSU
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan Kralı Selman ve Veliaht Prens Muhammed el Selman'la görüşmesinde Cemal Kaşıkçı cinayetinde sorumluluğu olan her kişinin hesap vermesi gerektiğini söylediğini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x