Acı Haber!

Seinfeld, Orange is the New Black gibi dizilerde oynayan oyuncu Kathryn Kates 73 yaşında hayatını kaybetti

26 Ocak 2022 - 12:56

Acı haberi oyuncunun menajerlik ajansı duyurdu. 73 yaşındaki oyuncunun bir süredir kanserle mücadele ettiği ölüm nedeninin de kanser olduğu açıklandı.
 
Kanserin türü açıklanmazken Kates'in daha önce kanseri yendiği ancak hastalığın yeniden nüksettiği öğrenildi.

KATHRYN KATES KİMDİR?
New York'ta doğan Kathryn Kates'in annesi Madlyn Kates de oyuncuydu. Madyln Kates, Mel Brooks'un 1968 yılı klasiği The Producers'ta ün kazanmıştı.

New York köklerine rağmen kariyerine Los Angeles'ta başlayan Kathryn Kates, ilk olarak The Colony Theater'a girdi. 6 yıl boyunca tiyatronun tüm oyunclarında rol aldı.


1980'lerde ise gözünü televizyona çevirdi. Life of the Party: The Story of Beatrice, Jinxed ve The Taminog o fthe Shrew gibi tv filmlerinde küçük roller aldı.

1990'larda ise Matlock ve Thunder Alley'de konuk oyuncu olarak yer aldıktan sonra ünlü komedi dizisi Seinfeld'da 2 bölümde oynadı.


The Nurse and Asylum, Lizzie McGuire, Judging Amy, Rescue Me, Pan Am ve Small Miracles filmlerinde de boy gösteren Kates, ayrıca Shades of Blue and Amy Kanter-Bloom'da Mrs. Saperstein'ı, Orange in the New Black'te Jason Biggs'in annesini oynadı.

Law & Order: Special Victims Unit'in 5 bölümünde Yargıç Marlene Simmons karakterini canlandıran Kates, 2006'da New York'a döndü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x