Acı Haberi Ailesi Duyurdu!

Acı Haberi Ailesi Duyurdu!

28 Eylül 2021 - 19:00

Hollywood yıldızlarından ünlü oyuncu Jean Hale'in 82 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. İşte Batman dizisiyle üne kavuşan Jane Hale'in öyküsü...

Bir döneme damgasını vuran Batman dizisiyle adından söz ettiren ünlü oyuncu Jean Hale hayatını kaybetti.

Acı haberi, Hale'in ailesi duyurdu.

1960'lı yıllarda ekranlarda büyük ses getiren Batman dizisinde Çılgın Şapkacı'nın suç ortağı Polly karakterini canlandırmış, Batman'e karşı mücadele etmişti.

Jean Hale kimdir?


1960 ve 70’lerde 60’ın üzerinde sinema filmi ve dizide rol alan Hale, kariyerine model olarak başladı. Daha sonra New York’ta Fifth Avenue’de yürürken sinema yapımcıları tarafından keşfedilen Hale, ilk defa 1963’te "Violent Midnight"ta oynadı. Hale, James Coburn ile rol aldığı “In Like Flint” filmiyle de dünya çapında tanınmaya başladı.

“Batman” dizisiyle televizyona geçen Hale, aralarında “Wild Wild West", "Perry Mason", "Bonanza", "The Fugitive", "My Favorite Martian", "The Alfred Hitchcock Hour", "Hawaii Five-O" ve "Mod Squad" gibi dizilerde yer aldı.

“Oscar, “The St Valentine's Day Massacre” ve “Taggart” sinema filmlerinde de yer alan oyuncu, sinemaya 1991'de "Lies Before Kisses" filmiyle veda etti.

Emmy Ödüllü oyuncu Dabney Coleman ile evli olan Hale'in üç çocuğu bulunuyordu. Çift 1984 yılında boşanmıştı.


Hale, Utah Üniversitesi'nde okumuş ve bale eğitimi almıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x