Açken Bunları Sakın Yapmayın!

Açken Bunları Sakın Yapmayın!

31 Ekim 2019 - 19:30

Aç karnına yaptığınız bazı şeyler sağlığınız için ciddi riskler oluşturuyor olabilir. Size olağan gibi gelen ve günlük rutinlerinize dönüşen bazı davranışları sağlığınız için terk etmeli ve sağlığınızı korumalısınız

Açken yaptığınız doğru bildiğiniz düşündüğünüz ve zararsız gibi görünen bazı şeyler, düşündüğünüzden çok daha zararlı olabilir. Bu yüzden aç karnına yaptığınız şeylerde oldukça dikkatli olmalısınız.

KAHVE İÇMEK
Kahve içmenin enerji verici ve dinç tutucu yönü olsa da onu aç karnına içmek pek de iyi bir fikir değildir. Çünkü aç karnına kahve içmek mide asit üretimini artırır ve yanma, ekşime gibi sorunlara yol açar.


EGZERSİZ
Aç karnına egzersiz yapmanın ekstra kilo verme etkisi olduğu gibi iddialar olsa da bu durum çok sağlıksızdır ve kas kütlesini erimesine neden olabilecek bir durumdur.


NARENCİYE SUYU İÇMEK
Oldukça besleyici olan ve çok sayıda vitamin ve mineral içeren narenciye meyve suları, aç karnına tüketildiğinde özellikle sindirim ve gastrit komplikasyonlarında mide mukozasına zarar verebilir. Bu yüzden narenciye sularını kahvaltı ve esnasına veya diğer besinlerle eşliğinde tüketmeye özen gösterin.


ANTİ-ENFLAMATUAR İLAÇ TÜKETİMİ
Açken aspirin, asetaminofen ve genel olarak steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar almamalısınız. Bu hata çok ciddi sindirim komplikasyonlarına yol açabilir. Mide zarı dengesizliği gibi sorunlara nende olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x