Ailesi Unutmadı

Ailesi Unutmadı

Sen çağdaş bir Türk kızısın

12 Ocak 2018 - 18:50

Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezi'nde yaklaşık 6 yıl önce antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelerine çarparak hayatını kaybeden milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölüm yıl dönümü için ailesi duygulandıran bir şiir paylaştı.

Konaklı Kayak Merkezindeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum'a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelerine çarparak yaşamını yitirdi. Nemutlu'nun ölümü ile ilgili açılan davada, Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkan Özer Ayık, antrenörler ile birlikte 7 sanık 1 yıl 8 ay ile 2.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. Erzurum Bölge İdare Mahkemesi'nde açılan maddi ve manevi tazminat davasında da 1'inci İdare Mahkemesi, Aslı Nemutlu'nun ölümünde hizmette kusurlu olarak bulduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Nemutlu ailesine 150 bin lirası maddi, 86 bin 777 lirası manevi olmak üzere toplam 236 bin 777 TL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı. 

Anne Ayşe Elerman Nemutlu, baba Metin Nemutlu ve kızları Ece Nemutlu genç yaşta kaybettikleri Aslı'nın ölüm yıl dönümü olan bugün duygu dolu bir paylaşım yaptı.

'Canımız Aslımız' başlığı ile paylaşılan şiir şöyle:

Sen çağdaş bir Türk kızısın

Sporun güzel yüzüsün

İnsanlığın ve bütünlüğün dostusun

Girdiğin ortama ışıltı veren bir meleksin

 

Sen çağdaş bir Türk kızısın

Gittiğin yerde iz bırakan, cesur bir Türk kızı

Hem batısın, hem doğu

Kışın dağsın, yazın deniz

Sen bizim hayallerimizsin

 

Sen çağdaş bir Türk kızısın

Ara sıra ağladığımızı göreceksin, inanma

Gözlerimizden dökülen gözyaşı değil

Kar taneleri..."

Türk Eğitim Vakfı,  'Aslı Nemutlu Burs Fonu' ve 'Aslı Nemutlu Genç Sporcular Kulübü Derneği Sporcu Yetiştirme Fonu'nun destekle her geçen gün büyüdüğünü belirten aile, "Sevgili kar tanemiz Aslımızı, varoluşunun sonsuzluğa dönüştüğü günün 6'ncı senesinde kabri başında dualarla anacağız" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x