AK Parti’de Bir İlk!

AK Parti'de Bir İlk!

23 Kasım 2018 - 10:00

AK Parti belediye başkan adaylarını ilk kez kampa alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 40 adayı açıklıyor. Bütün isimler netleştikten sonra kamp süreci başlayacak. Adaylara bütçe yönetimi, vatandaşların kalbini kazanma ve söylem birliği konusunda eğitim verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 40 ilin adayını yarın açıklayacak. Tüm isimlerin netleşmesiyle birlikte bir ilke imza atılarak başkan adayları kampa alınacak. Adaylara 'gönül belediyeciliği' anlatılacak. Ayrıca bütçe yönetimi, kaynakların doğru kullanımı ve seçmenle ilişkiler konusunda eğitim verilecek.

2019 Mahalli İdareler Seçimi için aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'de adaylığı netleşen isimler açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yarın Haliç Kongre Merkezi'ndeki aday tanıtım toplantısında yaklaşık 40 ismi açıklayacak.

Mahalli seçimlerde mevcut belediye sayısını artırmayı hedefleyen AK Parti, bunun için titiz bir aday belirleme süreci yürütüyor. Aday adaylığı ve temayül süreçlerini tamamlayan AK Parti, belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayacak. Bu çerçevede yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 40 büyükşehir ve il belediye başkan adayı kamuoyu ile paylaşılacak. Aday açıklama takvimi isimler netleştikçe gruplar halinde sürecek.

KAPSAMLI EĞİTİM
40 yerleşimde ilk grup adayını açıklayacak olan AK Parti, tüm isimlerin netleşmesi sonrasında önceki seçimlere göre bir ilke imza atarak adaylarını kampa çağıracak. Adaylar kampta “gönül belediyeciliği” eğitiminden geçirilerek söylem birliği içerisinde seçmenin kalbinin kazanılması talimatı verilecek. Bu kampla birlikte seçim çalışmaları başlamış olacak. Özellikle başkan adaylarına yönelik olacak bu eğitimlerde bütçe yönetimi, kaynakların doğru kullanımı, insan yönetimi, vatandaşlarla diyalog ve halka kaliteli hizmet konuları ele alınacak.

TECRÜBE PAYLAŞIMI
Seçildikten sonra da belediye başkanlarına halka hizmet verme noktasında benzer eğitimler devam edecek. Bu sayede adaylar, onların tecrübesinden yararlanarak halka daha iyi hizmet götürecek. Adayların belirlenmesi sonrasında gerçekleşmesi planlanan kampta, seçim çalışmalarıyla ilgili de adaylara öneriler sunulacak. Adaylardan toplumun tüm kesimlerine, AK Parti’nin belediyecilik anlayışını anlatmaları istenecek. Yine adayların söylemler konusunda tutarlı olmaları ve söylem birliğine dikkat etmeleri de istenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x