AK Parti’den Çok Sert Tepki!

AK Parti'den Çok Sert Tepki!

05 Ekim 2020 - 09:57

AK Parti Sözcüsü Çelik ''Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un 'aydınlanmış bir İslam’ın oluşturulacağını' söylemesi hukuka ve inanç özgürlüğüne saygısızlıktır. Bu açıklama Müslümanlara saygısızlık ve provokasyondur'' dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "aydınlanmış İslam" gerekçesiyle Bakanlar Kurulu'na sunmaya hazırlandığı yasa tasarısına bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Macron’un 'aydınlanmış bir İslam’ın oluşturulacağını' söylemesi hukuka ve inanç özgürlüğüne saygısızlıktır" ifadesini kullandı.


Macron'un açıklamasının Müslümanlara saygısızlık ve provokasyon olduğunu belirten Çelik, hem tasarının hem de Macron'un ifadelerinin karanlık bir zihniyeti yansıttığını söyledi.

"FRANSA İSLAMI OLUŞTURMAKTAN BAHSETMEK KARA CEHALET''

"Fransa İslamı" oluşturmaktan bahsetmenin diktatörce bir yaklaşım ve kara cehalet olduğunu da vurgulayan Çelik, "Macron'un yabancı ve islam düşmanlığı yerine İslam'ı hedef alması en temel insani ve demokratik değerlere aykırıdır" ifadesini kullandı.

''MACRON BU YAKLAŞIMIYLA NEFRET SUÇLARINA DESTEK VERİYOR''

AK Parti Sözcüsü, Fransa Cumhurbaşkanı'nın bu yaklaşımıyla demokrasiye ve insan haklarına değil, nefret suçlarına destek verdiğini belirterek "Macron’un bakış açısı sadece DEAŞ gibi terör örgütlerine ideolojik mühimmat sağlar" ifadesini kullandı.

Macron’un İslam dinini ''aydınlatmak'' gibi bir misyonu olamayacağını söyleyen Çelik, ''Böyle çarpık bir girişimde bulunmak totaliter bir yaklaşımdır. Macron, Cumhurbaşkanımızın kendisine bu konuda anlattıklarını hatırlamalıdır" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x