AK Parti’nin Belediye Başkan Adayları Açıklanıyor!

AK Parti'nin Belediye Başkan Adayları Açıklanıyor!

24 Kasım 2018 - 15:10 - Güncelleme: 24 Kasım 2018 - 16:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yerel seçimleri için AK Parti'nin 40 ildeki belediye başkan adaylarını açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Belediye Başkanı Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor.

Konuşmasından satır başları: 

AK Parti davasına hizmeti geçmiş arkadaşların hepsini yad ediyorum. Sandıktan kendisine çıkan her bir oyu sahiplenen gece gündüz çalışan bütün vekillerimize, belediye başkanlarımıza, sandık müşahitlerimize gönülden teşekkür ediyorum. 

Devlet Bahçeli'ye teşekkür 

Sayın Devlet Bahçeli'ye Cumhur İttifakı'na olan bağlılığını bugün birkez daha beyan ettiği için teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti olarak ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesinin en önemli noktalarından biri olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı'na bağlılığımız birkez daha beyan ediyoruz. Bahçeli'ye İstanbul'da, İzmir'de İstanbul'da aday çıkarmayacak AK Parti'yi destekleme kararı için ayrıca teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı karşısında yer alan zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu birkez daha söylüyorum. Bu malum ittifakın içerisinde vatanseverliğe karşı ne ararsanız var. Hele hele terör örgütünün içinde olduğu böyle bir ittifaktan milli ittifak çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi çocukları dağlara kaçırıp, Kandil'de onlara neler uygulandığını görüyoruz. Şu anda ana muhalefet partisi bu tür bir oluşumla, Kandil'den aldıkları icazetle bir araya gelen böyle bir ittifakı benim milletim o teröristleri nasıl çukurlara gömdüyse şimdi de sandığa gömecektir. Kardeşlerim onun için çok çalışacağız, gece gündüz çalışacağız. Kapı kapı dolaşarak çok koşacağız ve inşallah 31 Mart gecesi bizler için çok anlamlı çok farklı olacak. Birileri için ittifaklar seçimle sandıkla sınırlı olabilir, biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı inşallah sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Birkez daha Sayın Bahçeli'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime şükranlarımı ifade ediyorum. 

Bugün 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde göstereceğimiz AK Parti adaylarından 40 ismi açıklamak üzere bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce önümüzdeki seçimlerde milletimize nasıl bir yönetim vizyonu sağlayacağımıza dair kısa bir bilgi vermek istiyorum. AK Parti olarak yerel kalkınma başlıyor demiştik, her alanda şehirlerimizde büyük bir kalkınma hamlesi başlatmıştık. Yılların ihmaliyle boğulma seviyesine gelen şehirlerimiz yepyeni bir silüete kavuştu. 

"Çalınmadık kapı bırakmayacağız"

Türkiye 2014 seçimlerine Gezi olaylarıyla, FETÖ'nün girişimleriyle girdi. Biz o seçimlere de "daima millet, daima hizmet" sloganıyla girdik ve kazandık. Mahalli seçimlerle ilgili en büyük başarımızı da 2014'de elde ettik. 31 Mart seçimleri için sloganımız belli ama seçim manifestomuz da açıklayacağız. Hizmet belediyeciliğini gönül belediyeciliğiyle başka bir noktaya taşıyacağız. Biz AK Parti olarak hem hükümette hem mahalli idarelerde asırlık ihmalleri giderme mücadelesi verdik. Belediyeciliğe yepyeni bir bakış açısı kazandırdık. Biz milletimizin aklını çelmenin değil, gönlüne girmenin peşinde olduk. Seçimler sandıkta değil, gönüllerde kazanılır veya kaybedilir. AK Parti olarak hep milletimizin gönlünde birinci olmak istedik. Sadece seçimden seçime milleti hatırlayan partiler sürekli başarısızlığa uğradı. İstanbul, şunu unutmayın AK Parti'nin her bir teşkilat mensubu 81 vilayetimizin tamamında her mahallemizde her köyünde kapısını çalmadık yer bırakmayacak.  Bize oy vermeyen vatandaşlarımızın da gönlünü kazanacağız. AK Parti'nin her seçimde hedefi yüzde yüzün desteğini almaktır. Biz oy oranımız düştüğünde milletimizin gönlünü kaybettiğimiz için üzülüyoruz. 

Bir belediye başkanı halkına tepeden bakamaz, belediye başkanı tecavuzu ehlidir, samimiyet ehlidir, gayet ehlidir. Önce millet önce memleket der. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma hastalığına kapılan hiç kimsenin AK Parti çatısı altında yeri olamaz. İnşallh 31 Mart 2019'da milletimizin gönlündeki yerini daha da güçlendireceğiz. 

Ben şimdi size 94 öncesi İstanbul'dan bahsedeceğim; musluğundan suyu akmayan, çamurdan sokağına girilmeyen, kaldırımı zaten olmayan, kirden, isten havası solunmayan, ulaşımı sınırlı, iletişimi kopuk her tarafından lime lime olmuş bir şehirde siz insanlara istediğiniz kadar büyük projeler anlatın, beyhudedir. 16 yılda yaptığımız yatırımlarla bunları geride bıraktık. Artık milletimizle daha ileriye bakma aşamasındayım. AK Parti belediyecilik anlamında da daha büyük hedeflere yönelmiştir. Dün asgari ihtiyaçların karşılanmasının yollarını arıyorduk şimdi her anlamda muassır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Dün hizmet gelsin de nasıl gelirse gelsin diyorduk bugün akıllı şehirler kurmanın peşinde koşuyoruz. Dün sadece belirli büyük şehirlerin gündeminde olan otopark gibi ihtiyaçlar bugün her şehrin önceliği haline geldi. Ülkemiz geliştikçe, ülkeyi ve şehirleri yönetmenin usüllerin de değiştiğini görüyoruz. Bu yüzden manifestomuzda şehirlerimizin bugün değil, ilerideki ihtiyaçlarını karşılamak için ilkeleri ortaya koyuyoruz. 

İşte belediye başkan adayları

Belediye başkan adaylarımızı açıklayarak sözlerime son vermek istiyorum. Harf sırasına göre gidiyorum:

Adıyaman: Dr. Süleyman Kılınç (Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahı)

Amasya: Cafer Özdemir (Amasya Belediye Başkanı)

 Antalya: Menderes Türel (Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı)

 Ardahan: Yunus Baydar (Eski Ardahan İl Başkanı/ Veteriner)

Artvin: Mehmet Kocatepe (Artvin Belediye Başkanı)

Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz (Ak Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı / İGM Üyesi)

Batman: Murat Güneştekin (AK Parti Batman Eski İl Başkanı/  İnşaat Mühendisi)

Bayburt: Fatih Yumak (AK Parti İl Başkanı)

Bitlis: Nesrullah Tanğlay (AK Parti Bitlis İl Başkanı)

Bolu: Fatih Metin (Ticaret Bakanı Yardımcısı)

Burdur: Deniz Kurt ( Eski AK Parti Burdur Teşkilat Başkanı) 

Bursa: Alinur Aktaş (Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı)

Denizli: Osman Zolan ( Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı) 

Diyarbakır: Cumali Atilla (Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı)

Düzce: Faruk Özlü (Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı) 

Elazığ: Şahin Şerefoğulları ( İş insanı- Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı)

Erzurum: Mehmet Sekmen (Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı)

Gaziantep: Fatma Şahin (Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı)

 Giresun: Aytekin Şenlikoğlu ( AK Parti Giresun İl Başkanı)

Gümüşhane: Ercan Çimen (Gümüşhane Belediye Başkanı)

Hakkari: Cüneyt Epcim (Hakkari Vali Yardımcısı)

Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör (Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi)

Karabük: Burhanettin Uysal (Eski AK Parti Milletvekili/ Eski Karabük Üniversitesi Rektörü)

Kastamonu: Tahsin Babaş (Kastamnonu Belediye Başkanı)

Kayseri: Memduh Büyükkılıç (Melikgazi Belediye Başkanı)

Kırıkkale: Mehmet Saygılı (Kırıkkale Belediye Başkanı)

Kırklareli: Burak Süzülmüş (İş İnsanı- KırklareliSpor Başkan Yardımcısı)

Kilis: Mehmet Abdi Bulut (Eski Kilis Belediye Başkanı)

Kocaeli: Tahir Büyükakın (Bilecik Valisi)

Malatya: Selahattin Gürkan (Battalgazi Belediye Başkanı)

Nevşehir: Rasim Arı (Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı)

Niğde: Emrah Özdemir (Eski Niğde İl Başkanı)

Ordu: Hilmi Güler (Enerki ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı)

Rize: Rahmi Metin (Eski Rize İl Genel Meclis Başkanı)

Samsun: Mustafa Demir (Eski Bayındırlık Bakanı)

Sinop: Ali Çöpçü (Sinop İl Başkanı)

 Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül (Eski AK Parti İl Başkanı) 

Şırnak: Mehmet Yarka (İş insanı)

Tekirdağ: Mestan Özcan (Ziraat Mühendisi)

Yalova: Yusuf Ziya Öztabak (AK Parti Yalova İl Başkanı- Müşavir)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x