AK Partili Dağ’dan Kocaoğlu’na Cevap !

AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na Cevap !

01 Ağustos 2018 - 15:35 - Güncelleme: 01 Ağustos 2018 - 16:01

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, İzmir'de yapılacak olan yeni statlar ve kentsel dönüşüm ile ilgili Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) yaptığı açıklamaya cevap verdi

EBSO meclis toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Stadı ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, stat konusundan illallah ettiğini, yaka silktiğini belirterek, "7-8 bin kişinin ayakta 7-8 bin kişinin oturarak maç izleyeceği stat yapılacakmış. Ben bu stat konusundan illallah ettim, yaka silktim. Stadın yeri kesseniz yine yanlıştır. Örneköy'deki stat cuk oturur" dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında da vatandaşın hakkının korunmasını ve mağdur edilmemesini gözettiklerini söyledi.

Kocaoğlu'nun açıklamalarına yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının insanlara akıl verme, tavsiye verme yeri olmadığınıbelirterek, "Bu makamın ilk görevi iş yapmaktır, icraat yapmaktır. Kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı konusunda bizler de fikir sahibiyiz. Kentsel dönüşüm yapılırken, söz konusu dönüşüm alanlarında hayatını idame ettiren vatandaşlarımızı mağdur etmeden, uygun strateji ve hamlelerle, mahalle kültürünün devam edeceği şekilde bir icraat olması konusunda biz de mutabıkız. Bu şekilde bir kentsel dönüşüm yapılması için bizler işbirliğine hazırız. Ancak 13 yıldır görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu şekilde ne kadar dönüşüm yaptığını, bu kültürde bir eyleme ne denli katkıda bulunduğunu bizler de bilmek isteriz. Bunu sorgulamamız gerekiyor" dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda en temel kıstaslarının vatandaşların mağdur olmaması olduğunu söyleyen Dağ, "Bugüne kadar bu hassasiyeti olmayanların bugün planlamadan bahsetmesine anlam veremedik. Bu anlayış ve zihniyetle başarı elde edemeyecekleri çok açıktır" diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu'nun stat konusundaki açıklamalarına da değinen Dağ şunları söyledi:

"Statların yapımının kim tarafından engellendiğini İzmirli hemşerilerim gayet iyi bilmektedir. Statlar konusunda uzun yıllardır büyük çabalar sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. İnşallah uğraşlarımız en kısa zamanda meyvesini verecektir. Çabalarımızı ısrarla görmezden gelme gayretinde olanların ve statları yapmak istemediğimizi belirterek bizleri karalamaya çalışanların, Alsancak ve Göztepe statlarının yükselişini gördükçe şekerleri yükselmekte ve renkleri değişmektedir. Statların yapımlarının tamamlanmasıyla, söz konusu kimselerin bu konuyla ilgili iddialarının koca bir yalandan ibaret olduğu bir kez daha ortaya çıkacaktır."

Bir siyasetçinin ve sorumluluk makamında bulunan bir kişinin en büyük mutluluğunun, verdiği emeğin sonucunda ortaya çıkan eseri görmek olduğunu ifade eden Dağ, "Bir siyasetçi konular hakkında yorum yapabilir, fikir yürütebilir, tavsiyede bulunabilir ve ideal anlamda bu söyledikleri doğru da olabilir. Ama hizmet ve siyaset realite göz önünde bulundurulmadan yapılamaz. Bu makamlarda bulunan kişilerin icraat yapması gerekir, iş yapması gerekir. Bu anlamda gerçekliğe baktığımızda adama sorarlar sen ne yaptın be kardeşim diye. Siyasetçilerin, özellikle yerel siyasetçilerin sözleriyle ve yorumlarıyla değil eserleriyle anılması doğru olandır.  Onun için biz İzmirliler, yorum değil icraat bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x