AKILLI TELEFONLARA 512 GB BELLEK GELİYOR

AKILLI TELEFONLARA 512 GB BELLEK GELİYOR

05 Aralık 2017 - 18:13

Teknoloji devi Samsung akıllı telefon dünyasını tepetaklak edecek bir gelişmeyi duyurdu. Ancak işler pek de Güney Kore şirketinin istediği gitmeyebilir.
Samsung, gerçekleştirdiği resmi açıklama ile gelecek nesil mobil cihazlar için 512GB depolama birimi üretimine başladığını duyurdu.
Peki bu ne anlama geliyor?
Samsung'un 512 GB depolama birimi üretmesi demek akıllı telefonlar için MicroSD kart döneminin kapanması anlamına gelecek.
Bu açıklama Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S9'da 512GB dahili bellek olacak mı? sorusunu sordurdu. Sonuçta Samsung bu bellekleri 'geliştirdiğini' değil 'ürettiğini' açıkladı.
Eğer S9 512 GB'la gelirse bu akıllı telefon dünyası için bir devrim niteliği taşıyacak. Belki de microSD slotlarının da sonunu getirecek.
Samsung daha önce Galaxy S6‘da bu slotları kaldırmıştı. Ancak o dönem telefonun dahili belliği 32 GB ve 64 GB olduğu için telefonlar yetersiz kalmıştı
Samsung bunun üzerine S7'yle slotları geri getirmişti.
Özünde telefonun dahili belleği her zaman microSD slotlarından daha hızlı çalışıyor. Samsung’un açıklamasına göre yeni bellekler 860MB/s okuma, 255MB/sn yazma hızına sahip.
Kafaları karıştıran en büyük soru ise fiyatının ne olacağı. Daha büyük depolama alanı demek daha yüksek fiyat demek.
Örneğin 256GB’lık Galaxy Note 8’in 1000 dolar, yine 256GB’lık iPhone X’un 1150 dolar olması gösterilebilir.

Eğer 512 GB'lık dahili bellek telefonun fiyatlarını uçuracaksa Samsung'un planı sonuç vermez ve microSD kazanır. Sonucu zaman gösterecek 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x