Akşener izmir’den seslendi!

Akşener izmir'den seslendi!

Ben Gerekmedikçe Konuşmayacağım

18 Şubat 2018 - 09:47 - Güncelleme: 18 Şubat 2018 - 09:49


İzmir'i ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde partisinin iktidar olacağını öne sürerek göreve geldiğinde çok konuşan bir lider olmayacağını söyledi.
İzmir'i ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde partisinin iktidar olacağını öne sürerek göreve geldiğinde çok konuşan bir lider olmayacağını söyledi. Akşener, Ben gerekmedikçe konuşmayacağım. Her konuda siyasetçilere hakaret iftira etmeyeceğim. Çok konuşanlardan bıktık. Türkiye parlamenter sisteme geçecek, tarafsız, objektif, adalet sistemi yeniden tahkim edilecek. Türkiye üreten bir ülke olacak dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de partisinin il başkanlığı binasının açılışına katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'in hep umut veren bir kent olduğunu belirterek İzmirlilere şunları söyledi İzmir cesurdur, tehdite pabuç bırakmaz. Onurlu biçimde demokrasinin kurallarına uygun olarak aynı Çanakkale Savaşı'nda 'dur' yolcu dendiği gibi İzmirliler bugün Cumhuriyetin bekçileridir. Bir yola çıktık, bir kişi kalsak bile dönen namerttir. 25 Ekim'de bu partiyi kuran sizsiniz. Mücadeleyle biz bu partiyi kurduk. Türkiye'de kendilerine yerli ve milli diyen saray koalisyonu kuruldu. Referandm sürecinde hayırcılara 'hain' dediler. Kendileri Abdullah Öcalan ile masaya oturdu. Türkiye'yi PKK'ya peşkeş çektiler. Saray koalisyonun küçük ortağı ise Habur rezaletinde, peşmergenin davulla zurnayla geçişinde 'AKP, PKK'dan tehlikeli' dedi. Karşılıklı hakaretler sonunda bir baktık saray koalisyonu kuruldu. AK Parti ittifaklarda uzmandır. Ama biz bu çıkar ittifakını yerle bir edeceğiz.

KONUŞAN TÜRKİYE VURGUSU

Partisinin İzmir İl binasının açılışının miting havasında geçtiğini dile getiren Akşener, coşkulu kalabalığın kendilerine güç verdiğini kaydetti. Türkiye'de 10 yıldır baskı ve hukukun ortadan kalktığı bir süreç yaşandığını ileri süren Akşener, İYİ Parti bu yola konuşan Türkiye için yola çıktı. Bugün TBMM fiilen ortadan kalktı. AKP grubunu oluşturan milletvekillerinin iradesi yoktur. Her konuda karar veren tek bir kişi var. Bunun adı tiranlıktır, diktatörlüktür. Cesaret bulaşıcıdır. Ne mutlu İzmir'in cesur insanlarına. Size söz veriyorum Cumhurbaşkanlığı seçimini alacağız, iktidar olacağız. Ama ben gerekmedikçe konuşmayacağım. Her konuda siyasetçilere hakaret, iftira etmeyeceğim. Çok konuşanlardan bıktık. Türkiye parlamenter sisteme geçecek,tarafsız, objektif, adalet sistemi yeniden tahkim edilecek. Türkiye üreten bir ülke olacak. Uluslararası arenada ürünleri ile rekabet eden bir ülke haline gelecek dedi.

TÜRKİYE DEVLETİ ABD İLE DOST MUDUR, DÜŞMAN MIDIR BİLELİM

İzmir'in sorunlarını da fırsatlarını da iyi bildiğini söyleyen Meral Akşener, İzmir'in devlete katkısı 36 milyar lirayken İzmir 1.7 pay alarak cezalandırılıyor. Turist alan İzmir, 1 yılda komşularla ilişkilerin ortaya çıkardığı sorun nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamadı. Şehir şehir, ilçe ilçe, özel projeler hazırlayacağız. Her şehrin fırsatları üzerinden projeler yapılacak dedi. AK Parti iktidarının dış politikada bir dizi yanlış yaptığını iddia eden Akşener, ABD'ye terörist dedin, ama Türkiye devleti ABD ile dost mudur, düşman mıdır bilelim. Söylem çok eylem yok. Eğer düşmansak İncirlik'i kapatın. ABD Dışişleri Bakanı 'PKK ile YPG'yi dövüştürelim' demiş. Eğer o anlaşmada Fırat'ın doğusundaki o kuşak bir devlete dönüşecekse biz sizin ensenizde oluruz. Bugün Afrin'deyiz elbette bu zorunluluktu. Eğer bunu tartışabilseydik bugün Afrin'de olur muyduk. Bu soruyu cevaplamalılar. Hendekler kazıldı. Bombalar yığıldı bir sabah uyandık harekat başlamış, 726 şehit verdik dedi.

İzmirli partililere iktidar sözü veren Akşener, sözlerini şöyle tamamladı

İYİ Parti ile hem Cumhurbaşkanlığı hem iktidarı alacağız. Türkiye'yi konuşan, üreten, barışan, yarışan adaletli bir ülke yapacağız. İzmir'den kapı kapı ev ev ilçe ilçe dolaşın istiyorum. Partimizi tercihinizle gayretinizle iktidar edeceksiniz. Bunu istiyorum. Bazıları duysun diye soruyorum; Gereğini yapacak mısınız

Kalabalıktan 'Evet' yanıtını alan Akşener daha sonra alandan ayrılarak Karşıyaka Zübeyde Hanım Kabri ve Latife Hanım Köşkü Anı Evi'ni ziyaret etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x