Ali Erbaş Açıkladı!

Ali Erbaş Açıkladı!

10 Mayıs 2021 - 13:14

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İşgalcilere sesleniyorum. Ey zalimler, azgınlıkta sınırları aştınız. Yaktığınız terör ateşi cehenneminiz olacak. Öğle ezanının ardından tüm camilerimizden Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için selalar okunacak ve dualar okunacak" dedi


 
İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filisitinlilere saldırdı. Saldırılarda 215 Filistinli yaralandı. Saldırılara ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şunları söyledi:

İsrail, Mescid-i Aksa'ya yönelik en çirkin teşebbüsün içerisindedir. Mescid-i Aksa'da masum Müslümanları katletmeye, saldırmaya çalışmaktadır. Tüm dünyanın gözü önünde masumlara karşı, Filistin halkına karşı büyük bir soykırım yapılmaktadır. Vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayanları kınıyorum. Allah'ın, meleklerin laneti işgalcilerin üzerine olsun.


 
İşgalcilere sesleniyorum. Ey zalimler, azgınlıkta sınırları aştınız. Tüm zalimler gibi siz de helak olacaksınız. Yaktığınız terör ateşi cehenneminiz olacak. Sebep olduğunu kaos ve anarşinin içinde yok olacaksınız. İnsanlığın en kadim şehri yok ediliyor. İnsanlığın ortak mirası yok ediliyor. Masum bir halk zorla evlerinden çıkarılıyor. Evleri işgal ediliyor. Ölmediğinizi gösterin. İnsanlık sınavını kaybetmek üzeresiniz. 

Ey Müslümanlar, Müslümanların önderleri, liderleri hala bir araya gelmeyecek misiniz? Sizi vahyin şehrine karşı umursamaz kılan nedir? Masumların yanında olmaktan alıkoyan nedir? Tarihin en büyük zorbalarının ve zalimlerinin bile Allah'ın mescidlerini kirletmeye gücü yetmemiştir.


 
Kudüs'ün izzeti çiğnenirken, masum insanların hayatına, inanç ve düşünce özgürlüğüne saldırılırken duyarsız kalanlar insanlık vicdanında mahkum, alemlerin rabbinin huzurunda rezil ve rüsva olacaklardır. Tüm Müslümanları ve insanlığı, tüm imkanlarıyla Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyorum.

Aziz milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs davasına sahip çıkmaya devam edecektir. Bugün öğle ezanının ardından tüm camilerimizden Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için salalar okunacak ve dualar edilecek. İnşallah sesimiz dünyanın her yerine ulaşır hem Müslümanlar hem de insaf sahibi insanlar gerekli çalışmaları yaparlar ve bu zulme son verilir inşallah.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x