"Allah’ım Yardım Et Batıyoruz"

"Allah'ım Yardım Et Batıyoruz"

02 Ağustos 2018 - 13:02

Şiddetli yağış nedeniyle sele teslim olan Rize'de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, "Allah'ım yardım et, batıyoruz" ifadelerini kullandı

RİZE'de sabah saatlerinde başlayıp etkisini artıran sağanak, sele neden oldu. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde, taşan dere beldeyi su altında bıraktı. Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabından "Allah'ım yardım et, batıyoruz" paylaşı yaptı. Bölgeye çok sayıda AFAD ve iş makinesi edildi.

ÇOK SAYIDA EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

Kentte dün etkili olan sağanağın ardından yağış bu sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Yağışlar özellikle kentin merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldelerinde etkili oldu. Muradiye beldesinde aşırı yağış nedeniyle su seviyesi yükselerek taşan dere, beldeyi su altında bıraktı. Yağışın sele dönüşmesiyle, yörede çok sayıda evin zemin ile bodrum katlarını ve bazı iş yerlerini su bastı. Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, yağışın sele dönmesi üzerine sosyal medya aracılığıyla "Allah'ım yardım et, batıyoruz" yazılı paylaşımda bulundu. 

AFAD EKİLERİ BÖLGEDE

Haber verilmesi üzerine beldeye özel idaresine ait iş makineleri ve AFAD ekipleri sevk edildi.

VATANDAŞLARA UYARI ÜSTÜNE UYARI

Öte yandan şiddeti yağışın kentte akşama kadar süreceği bildirilirken, bölgede meydana gelebilecek olası ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği yönünde uyarılarda da bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x