Alman Öğrenci Staj İçin Bornova’yı Seçti!

Alman Öğrenci Staj İçin Bornova’yı Seçti!

20 Kasım 2019 - 19:00

Alman üniversite öğrencisi Benjamin Fischer, staj yapmak için Bornova’yı tercih etti. Eberswalde Üniversitesi Ekoloji Bölümü öğrencisi Benjamin Fischer, Bornova Belediyesi’nin büyük heyecan uyandıran projesi Doğal Tarım Çiftliği’nde staj yapmaya başladı. Yaka Mahallesi’ndeki Doğal Tarım Çiftliği’ni Yunanistan’da doğal tarımla ilgilenen bir arkadaşından duyduğunu belirten Fischer, “Hemen staj başvurusu yaptım. Kabul edildi. Burada olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi

BU TÜR PROJELER DESTEKLENMELİ

Tüm dünyada küresel ısınmanın tarımı ve çiftçileri olumsuz etkilediğine dikkat çeken Fischer, “Bornova Belediyisi’nin yaptığı gibi tüm yerel yönetimlerin bu tür projelere destek olması gerekiyor. Doğal Tarım Çiftliği için Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Arazi iyileştirmesi, biyolojik ve organik tarım üzerine araştırmalar yaptığını belirten Alman Öğrenci, Bornova’daki Doğal Tarım Çiftliği’nin bu çalışmaları için çok iyi bir ortam sunduğunu belirtti. Fischer, stajı kapsamında toprağı iyileştirmek için kompost hazırlamadan, oluşturulacak bitki örtüsüyle ilgili hazırlık çalışmalarına pek çok sürece gönüllülerle birlikte dahil oluyor.

TOPRAK İYİLEŞTİRMELERİ TAMAMLANDI

Bornova Belediyesi, ilçenin eski köy yerleşimlerinden olan Yaka Mahallesi’ndeki 20 dönüm alanı Doğal Tarım Çiftliği’ne dönüştürüyor. Toprak iyileştirmeleri tamamlanan, ormanlık alanın ortasındaki atıl arazi, hem çiftçiler hem de doğal tarıma yönelen gönüllü vatandaşların kullanımına sunulacak. Önümüzdeki günlerde, alanın kendi kendine devinen bir ekosistem haline gelmesi için yapılan planlamalar kapsamında tohum topları toprakla buluşturulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x