AB BAKANI ÇELİK: SİSTEMATİK ENGELLEME VAR!

AB BAKANI ÇELİK: SİSTEMATİK ENGELLEME VAR!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Alman mevkidaşı ile görüştü. Bakan Çelik, "Hükümetimize karşı sistematik bir engelleme var. Konuşmaların engellenmesi asla kabul edilemez" dedi.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik,  Almanya'nın Avrupa'dan sorumlu Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile yaptığı  telefon görüşmesinde, "Türk bakanların Almanya'daki konuşmasının engellenmesi  asla kabul edilemez. Hükümetimize karşı sistematik bir engelleme olduğunu  düşünüyoruz. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Herhangi bir Alman siyasetçi  Türkiye'ye gelip Alman vatandaşlarına konuşmak isterse biz bu buluşmanın  güvenliğini sağlayacak güçte bir ülkeyiz" dedi.  Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, karşı tarafın talebi  üzerine yapılan telefon görüşmesinde Bakan Çelik, AB süreci ve terörle mücadele  ile Türk bakanların Almanya'da vatandaşlarla buluşmasının engellenmesi konularını  mevkidaşına aktardı. Roth ise basın hürriyeti konusundaki görüşlerini paylaştı.

Görüşmede Bakan Çelik'in Roth'a, "Türk bakanların Almanya'daki  konuşmasının engellenmesi asla kabul edilemez. Önümüze sürekli olarak yerel  otorite ve güvenlik sorunları getiriliyor. Türk-Alman ilişkileri yerel  otoritelerin değil, Alman Devletinin sorumluluğundadır. Daha önce defalarca  miting yaptık.  Nasıl yapıldığını biliyoruz." dediği öğrenildi.

 Roth'a, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Avrupa'daki  vatandaşlara telekonferansla seslenmesinin engellendiğini hatırlatan Çelik, PKK  elebaşlarından Cemil Bayık'ın telekonferansla toplantıya katılmasının mümkün  olduğunu anımsattı. Çelik, "Hükümetimize karşı bunun sistematik bir engelleme  olduğunu düşünüyoruz. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Herhangi bir Alman  siyasetçi Türkiye'ye gelip Alman vatandaşlarına konuşmak isterse biz bu  buluşmanın güvenliğini sağlayacak güçte bir ülkeyiz." dedi.