Bakanlık Açıklama Yaptı!

Health Canada, grafen içeren maskelerin 'piyasadan çekilmesi gerektiğini' kaydetti. Yetkililer, grafenin solunması durumunda sağlık risklerinin ortaya çıkabileceğini belirtti
 

Kanada Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan Health Canada'dan yapılan açıklamada, ülkede grafen içeren maskelerin dağıtımı, üretimi ve ithalatının durdurulması istendi. Maskelerde bulunan grafen partiküllerinin solunması durumunda sağlık risklerinin ortaya çıkabileceğini belirten yetkililer, grafenin etkilerine yönelik araştırmalar sürerken 'maskelerin piyasadan çekilmesi gerektiğini' söyledi. 

Antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bildirilen grafenin solunmasının, hayvanlarda akciğer toksisitesine neden olabileceğini kaydeden Health Canada, insanlar üzerindeki sağlık risklerinin henüz kesin olarak bilinmediğini aktardı. 

Maske tasarımı, kullanım süresi ve malzemenin türü gibi değişkenlerin risk potansiyelini etkilediği ifade edildi. Açıklamada, "Bu konuda kapsamlı değerlendirmeler tamamlanana ve grafen içeren maskelerin güvenilirliği tespit edilene kadar ihtiyatlı davranmalıyız" denildi.