Çalışmalar Başladı!

Phillip Cocu'nun sözleşmesinin feshinin ardından göreve getirilen Ersun Yanal çalışmalarına başladı. Yanal'ın ilk işi Ozan Tufan'ın affını istemek oldu. Burak Yılmaz ismi gündeme bomba gibi düştü. Slimani'ye yol göründü. İşte Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri...

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, Aykut Kocaman döneminde kadro dışı kalan; Phillip Cocu döneminde de forma şansı bulamayarak U21 takımına gönderilen Ozan Tufan hakkındaki kararını verdi. Yanal, Ozan'ın affedilmesini istedi.

Ersun Yanal'ın planı

Fenerbahçe'de ilk olarak mevcut kadroyu hem mental hem fiziki açıdan yukarı çekmeyi hedefleyen Ersun Yanal, Samandıra ruhunu da kısa sürede inşa etmeyi planlıyor. Tecrübeli hoca son yıllarda kaybolan takım-tribün sinerjisini yeniden ortaya çıkarmak istiyor... Yanal son olarak da 3-4 flaş transferle kadroyu takviye edecek.

Transfer hesapları

Ersun Yanal transfer konusunda da son derece önemli ve gündem yaratacak bir düşünceye sahip. Sadece Fenerbahçe değil, bütün kulüplerin ekonomik sorunlar yaşadığı gerçeğini dikkate alan Yanal, yeterli verim alınamayan 3-4 futbolcunun Ocak 2019'da başka bir büyük takıma kiralık verilip, aynı değerde bir oyuncuyla takas yapılması fikrini ortaya attı. Böylelikle Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray, beklenen performansı gösteremeyen oyuncuları takas yapacak. Bu sayede mevcut takımlarında az süre alan futbolcular forma giyme şansı bulacak ve değerleri artacak.

Fenerbahçe’nin Cezayirli forveti Slimani’ye Fulham’ın ardından İskoç kulübü Celtic ve Portekiz ekibi Sporting’in talip olduğu iddia edildi. Slimani, devre arasında Sarı-Lacivertli kulüpten ayrılabilir.

Burak Yılmaz bombası

Ersun Yanal'ın Trabzonspor'dan eski öğrencisi Burak Yılmaz'ı istediği iddia edildi. Bordo mavili kulüpte kadro dışı kalan tecrübeli golcü, geçtiğimiz günlerde TFF'ye başvurarak alacakları karşılığında sözleşmesinin feshini istedi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bu iddialar üzerine “Daha önce de söyledim. Trabzonspor’un menfaatleri söz konusu olduğunda, değerini bulduğunda her futbolcunun satışı mümkün olabilir. Burak’a değerini verdiklerinde yönetimle görüşüp, karar veririz” diye konuştu. 

Sol beke Lodi

Fenerbahçe'de devre arası yapılacak transfer operasyonu öncesi isimler netleşmeye başladı. Sarı-Lacivertli kulübün, Brezilya Ligi'nde Atletico Paranaense formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken 20 yaşındaki sol bek Renan Lodi'yi takip ettiği öğrenildi.