Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin Görüşüyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor. Görüşmede Türk ve Rus heyetler de yer alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi.

Liderler, baş başa görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Uluslararası ilişkilerde ve küresel sorunlarla ilgili Türkiye ile yoğun bir iş birliğimiz söz konusu" diyen Vladimir Putin, "Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmi 35 milyar dolara ulaştı” açıklamasında bulundu.

Putin'in ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile özellikle Suriye'de attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor. Bir diğer çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

8. Üst Düzey Stratejik Toplantısı sebebiyle burada bulunuyoruz. Birçok alanlarda gerek siyasi, gerek askeri görüşmelerimiz olacak.

Bugün aramızda 3 tane anlaşma imzalanacak. Bunlarla da yine geleceğe yönelik bir adımı atmış olacağız. Sizin de ifade ettiğiniz gibi ticaret hacminde yüzde 15'lik bir artış söz konusu. Belirlediğimiz hedef vardı, malum 100 milyar dolarlık hedefe doğru yürümek… Her şeyden önce aramızdaki bu doğal gaz akımıyla alakalı deniz kısmı, Türk Akım da şu anda bitmiş durumda. Karadaki adımlar da şu anda planlandığı gibi yürümekte. Hedefimiz aynı takvim içerisinde bitirmek…

Bir diğer çok çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır. Özellikle tabi Suriye'deki attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor.