CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA'YA GİDİYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya gidiyor. Rusya Devlet Başkanı Putin ile bugün Soçi’de görüşecek Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nında açıklama yapması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu Sabah sürpriz bir şekilde Kısıklı'daki konutunda Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım konuttan ayrıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. Saat 13.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a makam aracında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik etti.
Soçi'ye hareketinden önce saat 14.30'da Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın açıklaması yapacağı duyurulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 1,5 saat önce havalimanına geçmesinin nedeni olarak özel görüşmeler yapacak olması gösterildi. 

GÜNDEM Suriye

Putin’in özel davetiyle gerçekleşecek görüşmede ana Gündem ekonomik başta olmak üzere ikili ilişkiler, terörle mücadele, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel konular olacak. En önemli gündem maddesinin ise Suriye’deki gelişmeler ve barış görüşmeleri olması bekleniyor. Erdoğan, Suriye toplantılarına PYD’nin katılmamasına yönelik Türkiye’nin hassasiyetlerini Putin’e ayrıntılı olarak iletecek. Suriye Halkları adı altında yapılacak toplantıya Rusya önce PYD’yi de davet etmiş, ancak Türkiye’nin isteği üzerine bu davetten vazgeçildiği açıklanmıştı. İkilinin bu görüşmesinde PYD konusunun da etraflıca ele alınması bekleniyor.