GÜNEŞ ALTINDA ALKOLLÜ İÇECEK TÜKETMENİN ZARARLARI

Yaz güneşi altında uzanmışsınız kumsala, karşınızda mavi deniz yavaş yavaş dalgalanıyor. Yüzünüzden bir meltem geçiyor. Hafif de sıcaklamışsınız. Aklınıza bir kadeh bir şeyler içmek düşüyor. Alkolün her yerde olduğu gibi güneşin altında da içilmesinin zararları var. Bakalım nelermiş.

Susuzluğu arttırır
Alkolün en bilinen etkisi vücuttaki su deposunu kurutmasıdır. Siz keyifle içkinizi yudumlarken aynı zaman bu sıcakta çok değerli olan vücut sularınızdan eksiltiyor olursunuz. Bu da ağız kuruluğu ve baş ağrısı gibi sıkıntılara yol açabilir.

Kalp krizi riski oluşturur
Aşırı güneş ışığına maruz kalmak zaten başlı başına risk oluşturuyorken, bu durumu alkol alarak iyiden iyiye zorlaştırabilirsiniz. Kan seviyesindeki ani değişimler ve aşırı yorgunluk sonucu istenmeyen kalp atakları yaşama ihtimalinizi güçlendirirsiniz.

Enerji düşüklüğüne yol açar
Alkol tüketimi ilk başta eğlenceli bir hal getirse de aslında vücudu son derece yoran bir durumdur. Birkaç kadeh içtikten sonra ağırlaşan gözleriniz ve eğilen sırt bölgeniz bunu size anlatmaya çalışır. Siz bu uyarıları dinleyin ve devam etmemeye özen gösterin.

Depresyonu tetikler
Alkol su rezervlerinizi kuruttuğu gibi dopamin ve serotonin depolarınıza da saldırır. Uzaklara dalan gözlerinizin ve derin derin iç geçirmelerin nedenini daha iyi anlamışsınızdır umarız.

Uykusuzluğa neden olur
Gündüz güneş altında alınan alkol, gece uykusuzluk olarak size geri dönebilir. Kana karışan alkolün miktarına göre vücut onu dışarı atmak için yoğun çaba sarf eder. Bu ağır çalışma esnasında beyin derin uykuya geçmez ve hep tetikte içine giren zehrin atılmasını bekler.

Hızlı kilo aldırır
Yazın tüketilen alkol içerdiği yüksek kalori nedeniyle kilo almayı hızlandırıyor. 1 gramında ortalama 7 kalori bulunan alkollü içeceklerin bazıları içerdikleri karbonhidratlar nedeniyle bütün diyet programınızı alt üst edebilir ve yazlık kıyafetlerinizi giyerken ufak engeller yaratabilir.