PKK'ya Ağır Darbe!

Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik geçen yıl Hakkari ve Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda aralarında sözde "üst düzey" sorumlularının da da bulunduğu 715 terörist etkisiz hale getirildi

Ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik başarıyla mücadele eden güvenlik güçleri, yurt içi ve dışında teröristlere yönelik operasyonlarına da aralıksız devam ediyor.

Yıl boyunca zorlu iklim ve coğrafi şartlara rağmen gece gündüz demeden teröristlerin peşini bırakmayan, günlerce arazide kalarak hava ve kara operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütüne geçen yıl da ağır darbe vurdu.

PKK'LI 715 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bölücü örgüte göz açtırmayan güvenlik güçlerince geçen yıl Hakkari ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava ve kara operasyonlarında 715 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında "kırmızı" kategoride aranan sözde "üst düzey" sorumlular Bager Andok kod adlı Fatih Özden ile "gri" kategoride aranan "Brüks Belati" kod adlı Ömer Erdemir, "Hamza" kod adlı Ahmet Taşçı ve Sabri Kartal da bulunuyor.

Terör örgütünden kaçan 18 PKK'lı terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, terör soruşturması kapsamında 12 aylık sürede hakkında işlem yapılan 547 şüpheliden 160'ı adli makamlarca tutuklandı.

.